loading
close
SON DAKİKALAR

Bir zamanlar Anadolu'da"nın Türkiye prömiyeri yapıldı!

Bir zamanlar Anadolu'da"nın Türkiye prömiyeri yapıldı!
Tarih: 11.02.2012 - 23:10
Kategori: Kültür & Sanat

"Bir Zamanlar Anadolu’da" adlı filmin Türkiye Promiyeri gerçekleştirildi.

M1 Alışveriş Merkezi Cinebonus Sinemaları’ndaki prömiyer, Ceylan ve eşi Ebru Ceylan, senarist Ercan Kesal, filmde rol alan Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner ve Ahmet Mümtaz Taylan ile çeşitli sinema oyuncularının, kırmızı halıda yürüyerek salona gelmesiyle başladı.

Ceylan, filmin gösterimi öncesi yaptığı konuşmada, Adana’yı çok sevdiklerini belirterek, "Altın Koza’yı çok önemsiyoruz. Cannes profesyonel ama soğuk, Adana ise daha sıcak. Cannes başka bir yerdir. O nedenle filmin gösterimini Adana’da yaptık. Böyle bir salon ve ilgi görmek çok güzel. Umarım böyle kalabalık salonları son görüşümüz olmaz" dedi.

 Yılmaz Erdoğan ise konuşmasına, mikrofona yaklaşıp, "Ses buradan mı gür çıkıyor. Adana Belediyesine teşekkürler" şeklindeki esprisiyle başladı. Erdoğan, filmin uzun yolculuğunun 2 yıl önce başladığını belirterek, "2 yıl sonra kendi seyircimizle karşılaşıyoruz. Bu çok güzel bir şey, insanın kendi mahallesi gibisi yok. Özellikle Adana’da. Benim için çok önemli bir yer. Ben Adanalı sanatçılar  yüzünden sinemaya başlamış birisiyim. Burada olmak çok güzel, biz deheyecanlıyız" diye konuştu.

Filmde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan da Yılmaz Güney’in şehri olan Adana’da bulunmaktan butluluk duyduklarını belirterek, "Heyecanlıyız. İnşallah herkes filmimizi beğenir. Türkiye’de üretilen sinemanın bütçesini 1 milyar dolara çıkardığınızda, herhalde Türk sineması çok daha iyi işler yapacaktır. Keşke ortalamamız Nuri Bilge Ceylan olsaydı" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise galanın Adana’da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Daha sonra, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, başarılarının devamını dileyerek, Ceylan’a bir plaket sundu. Ardından, filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Nuri Bilge Ceylan, film gösterimi başladığında, eşi Ebru Ceylan ve senarist Ercan Kesal ile salondan ayrılırken, film oyuncularının ise yoğun ilgi nedeniyle filmi izlemeden salondan ayrıldıkları iddia edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları