loading
close
SON DAKİKALAR

Bira değil müzik festivali başlıyor

Bira değil müzik festivali başlıyor
Tarih: 14.07.2012 - 17:17
Kategori: Kültür & Sanat

'Eyüp'te bira festivali istemiyoruz' kampanyasıyla başlayan sürecin sonunda Efes Pilsen One Love Festival'in adı One Love olarak değişti...

Bu yıl, akıbetiyle ilgili tartışmaların gölgesinde kalan Efes Pilsen One Love Festival, bugün Santral İstanbul’da başlıyor. Festivalin önce, Twitter’da kendilerini Eyüp halkı diye nitelendiren bir grubun “Eyüp’te bira festivali istemiyoruz” diyerek protesto etmesi üzerine Maçka Küçükçiftlik Park’a taşınması gündeme gelmişti. Daha sonra Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İstanbul Valiliği’ne başvurarak iznin iptal edilmesini istemişti. Bu gelişmelerin ardından Efes Pilsen, festivalden ismini çektiğini duyurdu. Şehrin en çok rağbet gören festivallerinden One Love, tüm bu tartışmaların gölgesinde, bugün ve yarın Santral İstanbul’da.

Kaiser Chiefs 

İngiliz topluluk Kaiser Chiefs, ilk günün en merakla beklenen isimlerinden. Canlı performansları sıklıkla iyi eleştiriler alan grup, 2005 tarihli ‘Employment’ albümleriyle 3 milyon gibi bir de satış rakamı yakalamıştı. Bu albümleriyle ‘Best British Band’,’Best Rock Act’ ve ‘Best New Artist’ dallarında Brit ödüllerinin de sahibi olan grup festivallerin vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Tabii, solist Ricky Wilson’ın sahne enerjisinin de bunda büyük katkısı var.

Damien Rice 

İrlandalı şarkıcı Damien Rice’ın, solo kariyeri 2001 yılında yayınladığı single’ı ‘The Blower’s Daughter’ ile başladı. 2000’lerin en önemli ballad’larından biri olarak nitelendirilen ‘The Blower’s Daughter’ aynı zamanda ‘Closer’ filminin soundtrack listesinde de yer almıştı.

Yuck 

Daniel Blumberg ve Max Bloom tarafından kurulan Yuck, son halini Doi ve Jonny Rogoff’un katılımıyla aldı. İlk albümleri ‘Yuck’ı 2011’de yayımlayan grup, müzik eleştirmenlerinden iyi eleştiriler alıyor. Grubun tarzı My Bloody Valentine, Dinosaur Jr., Sonic Youth, Teenage Fanclub ve Pavement’a benzetiliyor.

İlk gün 2. Sahne 

Festivalin ilk günü ikinci sahnenin ilk ismi engelli ve sosyal dezavantajlı gençleri müzikle buluşturan Social Inclusion Band olacak. Saat 15.00’te sahneye çıkacak yerli grup Puik’s Journey’nin ardından, Büyük Ev Ablukada’ya benzetilen tarzıyla Halimden Konan Anlar, grunge/punk’ın yerli temsilcisi Softa, Fransız pop/rock grubu Les Males Propres ve Kolektif İstanbul sahne alacak. İkinci sahnenin kapanış konserini ise yeni albümleri ‘Pavurya’yı yakın bir geçmişte yayımlayan Korhan Futaci & Kara Orkestra verecek.

Pulp 

Brit-Pop denilince ilk akla gelen gruplardan, 90’lar efsanesi Pulp, bu sene One Love Festival’in ağır topu! İkinci günün büyük konseri ayrıca, Pulp’ın şu anki kadrosuyla vereceği son konser olma özelliği taşıdığı için ayrı bir önem taşıyor. 90’lı yıllarda indie müziğe öncü olmayı başaran grubun sound’ları sürekli evrim geçirse de indie müziğin tüm evrelerinde Pulp esintileri bulmak mümkün. Post-punk’tan dance’a uzanan repertuvarlarında; vokal Jarvis Cocker’ın sesine düşük synthesizer ve soluk melodiler eşlik ediyor. Pulp Türkiye’de ilk kez sahne alacak, bu da beklentiyi iyice artırıyor.

Kimbra 

Avustralya’lı sanatçı Gotye ile birlikte kaydettiği ‘Somebody That I Used to Know’ isimli parça ile uluslararası bir fenomen haline gelen Kimbra da ikinci günün merakla beklenen isimlerinden biri. 22 yaşındaki Yeni Zelandalı şarkıcı, Nina Simone, Björk ve Florence & The Machine’in halefi olarak gösteriliyor.

İkinci gün 2.Sahne 

Yarın ikinci sahne son yıllarda alternatif müziğin dikkat çeken isimlerini bir araya topluyor. 14.30’da, 16. Roxy Müzik Yarışması birincisi Barıştık Mı? ile başlayacak konserler, Erkin Gören ve The Away Days ile devam edecek. Ardından post-rock’a kayacak sahne On Your Horizon ve Kafabin-dünya’yı ağırlayacak. Kapanış ise Sapan’ın ardından sahneye çıkacak eğlenceli grup Ayyuka konseriyle sona erecek.

Selah Sue 

Soul ve reggae müziğin yeni nesil temsilcilerinden Belçikalı Selah Sue aldığı iyi eleştirilerle dikkat çekiyor. ‘Raggamuffin’ ve ‘Crazy Vibes’ gibi sevilen hitlerinin yanı sıra performanslarında Erykah Badu, Adele ve The Zutons gibi isimleri de cover’layan sanatçının canlı performansı festivalin “iyi”lerinden biri olacak.

After-party’yi unutmayın! 

Festivalciler, konserlerden sonra Miller Silent Disco alanında ise kablosuz kulaklık kullanarak Radyo Babylon DJ’lerinin seçeceği şarkılarla eğlenecek. Bir nevi ‘after-party’ olacak etkinlik, festivalin iki gününde de 23.00-02.00 saatleri arasında gerçekleşecek 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları