loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-iş; Başkentin göbeğindeki katliamı kınıyoruz

Birleşik Kamu-iş; Başkentin göbeğindeki katliamı kınıyoruz
Tarih: 10.10.2015 - 15:23
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-iş Ankara'da yaşanan katliamın ardından yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Birleşik Kamu-iş Ankara'da yaşanan katliamın ardından yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama şöyle:

''Türkiye’nin Başkenti Ankara’da çeşitli demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin düzenlemiş olduğu yürüyüş ve mitingde yürüyüşün başladığı sırada Ankara Tren Garı önünde en az iki ayrı yerde meydana gelen patlamada 50’ye yakın yurttaşımızın yaşamını kaybetmesini ve yüzlerce yurttaşımızın yaralanmasını kabul edemeyiz. Ankara Valiliği’nin izniyle düzenlenen mitingde böyle patlamaların yaşanmış olması ve 50’ye yakın insanımızın yaşamını kaybetmesi daha önceki patlamaları hatırlatmıştır. Bu patlamalarda, Diyarbakır ve Suruç’un tıpa tıp benzeri bir terör eylemi. Çünkü bu patlamalar ilk değil daha öncede bu gibi patlamalar yaşandı ve çok sayıda ölü ile yaralı oldu.
Katliamın olduğu yerde gözlerimize ve karşılaştığımız manzaraya inanamıyoruz. Olay yerinde gördüğümüz manzara olayın bir vahşet ve katliam boyutunda olduğunu göstermektedir. En az 50’ye yakın yurttaşımızın yaşamını kaybettiğini oradaki ölen insanlarımızı sayarak gördük. 

AKP hükümetinin biran önce hesap vermesi gerekir. Başkentin göbeğinde bir mitingin güvenliğini sağlayamayan bir hükümet sorgulanmalıdır. Siyasal iktidar, olayın faillerini ortaya çıkarmadığı sürece soru işaretlerinin adresi AKP hükümeti olacaktır. Olayın faillerini ortaya çıkaramazlarsa bu ülkenin İçişleri Bakanı ve emniyet teşkilatının başındaki insanların amasız mazeretsiz olarak istifa etmeleri gerekmektedir. Çünkü bu bomba aslında Başkentin kalbinde “Barışa” atıldı. 
 
13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve saray, iç- dış barışımızı bozmuştur. Siyasal iktidar ülkenin barışını, birliğini, kardeşliğini emperyalizme tercih etmiştir. Türkiye’yi sonu olmayan bir karanlığa sürüklemek amacıyla var gücüyle hareket etmektedir. Ülkemizde meydana gelen bombalı, kanlı eylemlerin failleri bir türlü ortaya çıkarılmak istenmemektedir. 
 
Terör, farklı inanç ve kültürlere sahip yurttaşlarımızın ülkemizde kardeşçe ve barış içerisinde yaşam bulduğu ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze kasteder hale gelmiştir. 
 
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; terör insanlık suçudur diyor ve ülkenin bütünlüğünü ve birliğini bozan her türlü terörü bir kez daha lanetliyoruz. Bu kanlı saldırılarda hayatın kaybeden yurttaşlara rahmet, acılı ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Hasan KÜTÜK
Genel Başkan''

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları