loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Fesliler, cübbeliler tarih olacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak

Birleşik Kamu İş: Fesliler, cübbeliler tarih olacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak
Tarih: 19.05.2019 - 14:56
Kategori: Sendika

'Milli Mücadelen'in başlangıcının 100. yılında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir il temsilciliği basın açıklaması yaptı.

19 Mayıs 1919 milli mücadelenin 100. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklamasında bulunan Birleşik Kamu İş İzmir il temsilcisi Tamer Yiğit Güler  "Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Kula kulluk etmek yok! Boyun eğmek hele hiçyok ! dedi. 

Sendika binasında yapılan açıklamaya  konfederasyon bir önceki dönem MYK üyesi Semra Pektopal, Tüm Yerel Sen Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Özkeskin, Tüm Yerel Se3n İzmir 1 Nolu Şube İdari sekreteri Özkan Felek, 2 nolu şube örgütlenme Tarık Cücünel, Büro İş İzmir Şube Başkanı Nuri Azaplar, Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ne fesliler, ne Cübbeliler ne de vatan hainleri bölücüler yok edebileceklerdir" diyen Tamer Yiğit Güler'in açıklaması şöyle: 

 “Bu ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun kenti olan İzmir’den tüm Anadolu’yu selamlıyor ve sesleniyoruz!

100 yıl önce bugün 19 Mayıs 1919 tarihinde büyük Atatürk'ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun'a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıç olmuştur.

19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz, kendi kaderini ellerine almış, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır.

Bu ruh ile Kurtuluş savaşı zaferle sonuçlanmış, milli egemenliğe dayanan, çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimiz kurulmuştur. Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve hakların teminatı işte bu büyük ruhtur.

Bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak milli bayramlarımızın; din, dil, ırk ayrımı olmaksızın bizlere bir ulus, bir ülke olduğumuzu daha iyi kavratan, hatırlatan günler olduğunu biliyor ve bu bilinçle bu özel günlerimize sahip çıkıyoruz.

Kurtuluş savaşımız  sırasında olduğu gibi bugünde Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin  taşeronluğunu yapan hain odaklar ülkemize kümelenmiş ve   her türlü  hainliği bölücülüğü yapmaktan kaçınmamaktadırlar.

“Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı” diyen püsküllü’yü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunanlar bugün göstermelik olarak Milli Mücadelenin başladığı günü kutlamak için adeta yarış içine girmişlerdir..

Türkiye  Cumhuriyeti’ni ne fesliler, ne Cübbeliler ne de vatan hainleri bölücüler  yok edebileceklerdir. Onlar tarihin kara sayfalarında  utanç abidesi olarak yerlerini alırlarken Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Biz bugün burada Kuvayi Milliye ruhu ve o ruhun yüreklerimizde yaktığı ateşle toplandık. Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerinin Mustafa Kemal’le ve onun devrimleriyle bir hesabın olduğunun ve adım adım, bu hesaplaşmayı gerçekleştirmek istediklerinin farkındayız. Bu hesaplaşma önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Zübeyde annemize ve onların nezdinde  tüm manevi değerlerimize hakaret etmeye vardı. İşte o alçaklara gereken cevabı birlik ve bütünlüğümüzü ortaya koyarak veriyoruz ve diyoruz ki: "Topluma tüm gücüyle saldıran saltanat düşkünleri! Atamıza ve değerlerimize tüm çürümüşlükleriyle saldıran kara kirli yobazlar! Sizler; boğun eğmeğe, esarete ve padişaha kulluğa razı olabilirsiniz. Dün de sizin gibiler vardı ancak bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Kula kulluk etmek yok! Boyun eğmek hele hiç yok! Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kuvvacılara sözümüz var. Bizler, İngiliz’e uşaklık eden Damat Feritler değil, bir ve bütün olarak milli mücadele için yurdun her köşesinden bir araya gelmiş, emperyalizmi bozguna uğratmış.

Bu topraklara ay yıldızlı destanı yazmış bir millete önderlik eden ve “Esir Yaşamaktansa, Ölmeyi Tercih Ederim” diyen Mustafa Kemalleriz!

Değerli İzmirliler ,19 Mayıs 1919’da yakılan Cumhuriyet meşalesini 2019’da yani tam yüz yıl sonra söndürmek isteyenlere, karşı bugün hepimiz Mustafa Kemaliz! Her dağ kendi destanını saklar koynunda her orman kendi uğultusunu.

Bizim dağlarımızda Mustafa Kemal’in destanı, ormanlarımızda Kuvvacıların uğultusu vardır. Bu inanç ve kararlılıkla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz… 100 yıl önce başlattığı mücadeleyle bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi ebedi kılan, bize bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını 15 Mayıs’ta İzmir’de Düşmana ilk kurşunu sıkarak  Milli Mücadelenin Sembol ismi Gazeteci Hasan Tahsin’i saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları