loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Halkın enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam istiyoruz

Birleşik Kamu İş: Halkın enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam istiyoruz
Tarih: 20.01.2021 - 15:59
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, kamu emekçilerine yapılan yüzde 3+4,37 oranında maaş artışının vicdansızlık olduğunu belirterek, zam talebinde bulundu.

"Geçtiğimiz 2020 yılında yaşanan fiyat artışları ve hayat pahalılığı yapılan zammı kamu emekçilerinin cebine girmeden fazlası ile geri almıştır" diyen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, "2021 yılında beklenen fiyat artışları göz önüne alındığında kamu emekçilerine yapılan yüzde 3+4,37 oranında maaş artışı tek kelime ile vicdansızlıktır" açıklamasında bulundu.

Birleşik Kamu İş'ten yapılan açıklamada "Acilen halkın enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam istiyoruz" denildi.

Birleşik Kamu İş'in açıklaması şöyle:
"2020 yılının resmi rakamları hem üretim maliyetlerini hem de yaşanan enflasyonun arttığını göstermiştir ancak resmi rakamlar yetersiz olsa da hayat pahalılığı açıklanan rakamların çok yukarısındadır. Yıllık enflasyonun yüzde 14,60 üretim maliyetlerinde ise yüzde 25,15 arttığı bir ortam yaşanmıştır.

Geçtiğimiz 2020 yılında yaşanan fiyat artışları ve hayat pahalılığı yapılan zammı kamu emekçilerinin cebine girmeden fazlası ile geri almıştır. 2021 yılında beklenen fiyat artışları göz önüne alındığında kamu emekçilerine yapılan yüzde 3+4,37 oranında maaş artışı tek kelime ile vicdansızlıktır. Halkın enflasyonu araştırmaları göstermektedir ki TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamu emekçilerinin maaş artışı isteğinde hükümetin mektup arkadaşı Kamu-Sen’in ne istediği bile anlaşılmamaktadır. Hükümetin ortağı Memur-Sen’in ise istediği yüzde 10 maaş artışı yeterli değildir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak acilen halkın enflasyonu olan yüzde 30 oranında zam istiyoruz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları