loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş: Her şeyin çok güzel olması için mücadele etmeye devam edeceğiz

Birleşik Kamu-İş: Her şeyin çok güzel olması için mücadele etmeye devam edeceğiz
Tarih: 24.06.2019 - 16:05
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş'ten yapılan açıklamada, "Sendikal hak ve özgürlükleri savunmaya, güvenceli iş, güvenceli gelecek, insanca yaşam için, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, taşeron çalıştırmaya, açlığa, yoksulluğa karşı mücadele vermeye devam edeceğiz" denildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapıldı.

Sendika'dan yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde iptal edilmişti. Bu kararla Türkiye’de yargı büyük yara aldı, adalet duygusu zedelendi, vicdanlar sızladı.  Ancak 23 Haziran seçimi, 31 Mart’taki seçim sonucunu, hukuksuzca ve keyfi olarak yok sayan siyasi iktidara en güzel cevap olmuştur.

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri demokrasi mücadelesi veren tüm yurttaşların zaferidir!

31 Mart ile 23 Haziran arasındaki kısa süreçte büyük bir demokrasi mücadelesi yaşanmıştır. İstanbul ve Anadolu’nun tüm kentlerindeki yurttaşlarımız Cumhuriyete, demokrasiye ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır.

AKP iktidarı, Türkiye tarihinin en kötü seçim kampanyasını yürüttü. İktidar; baskıyla, yalanla, adaletsiz ve haksız şekilde yürüttüğü seçim sürecini büyük bir mağlubiyet yaşayarak sonlandırdı.

Beka sorunu üzerinden seçim kampanyası yapan iktidarın, asıl bekasının koltuklarını korumak olduğu ve gerekirse bu uğurda bu ülkenin bütünlüğüne kastedenlerle bile ittifak yapabilecekleri, bizim bildiğimiz ancak bu seçim sürecinde halkın gözünde de deşifre olan bir gerçeklik olmuştur. Bir kez daha açığa çıkmıştır ki, Cumhur İttifakının ve destekçisi kesimlerin dindarlığı da milliyetçiliği de samimi değildir. 23 Haziran seçiminde halkımız gerçek yerli ve milli gücü içerde ve dışarda herkese, tüm dünyaya göstermiştir.

İstanbul zaferi, siyasi bilinci en yüksek kesimlerin özgür ve adaletli Türkiye özleminin sandığa yansımasına neden oldu.

AKP iktidarı, İstanbul’u satılacak ve pazarlanacak en iyi pasta dilimi olarak görmesine karşılık yurttaşlar büyük bir tepki gösterdi.

Tüm bu nedenlerle siyasi iktidarın baskısı ve zulmüne karşı “Her Şey Çok Güzel Olacak” diyenler kazandı.

Barışı, demokrasiyi, insan haklarını, adaleti ve Tam Bağımsız Türkiye’yi savunan tüm yurttaşlar 23 Haziran’da aydınlık yarınlara ve güzel geleceğe fırsat verdi.

Demokrasi ve emek mücadelesi yürütenler için asıl mücadele şimdi başlayacaktır. Memleketimizin 23 Haziran’dan sonra daha iyi olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Sendikal hak ve özgürlükleri savunmaya, güvenceli iş, güvenceli gelecek, insanca yaşam için,  kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, taşeron çalıştırmaya, açlığa, yoksulluğa karşı mücadele vermeye devam edeceğiz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, bu güzel kente sunacağı tüm katkı ve çalışmalar için başarılar diliyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları