loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: İktidara doğalgaz ve elektrik zamlarının faturası kesilecek

Birleşik Kamu İş: İktidara doğalgaz ve elektrik zamlarının faturası kesilecek
Tarih: 22.01.2020 - 13:22
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu son zamanlarda elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlara ilişkin açıklamada bulundu.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlara tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mehmet Balık Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektirik faturalarında son 1,5 yılda 2 zam, 1’de indirim yapıldı sözünün çarpıtma olduğunu belirtti. "2018’den 2019 yılına kadar 5 kez zamlanan elektirik faturaları vatandaşları isyan noktasına getirmiştir" diyen Mehmet Balık'ın açıklamasının devamı şöyle: 

"Geçen yıl Ağustos ve Eylül aylarında doğalgaza yapılan yüzde 14,9'arlık zamlarla birlikte 2019 yılında doğalgaza yapılan zam yüzde 30'u buldu. 2018 yılında yapılan zamlar da düşünüldüğünde son iki yılda doğalgaza yüzde 60'ın üzerinde zam yapıldı.

Elektrik üretim ve dağıtımı özelleştirildiğinden ve elektrik fiyatlarına bir de yüklü miktarda “dağıtım bedeli” ve benzeri adlar altında eklenen bedeller eklenince vatandaşa yüklü faturalar çıkarılmaktadır.

Elektrik ve doğalgaz zamları başta olmak üzere son zamlarda dâhil edilmesiyle birlikte enflasyon ve yoksulluk rekor düzeye çıkmaya devam edecektir.

AKP hükümeti, ekonomik krizden doğalgaza, elektiriğe yapılan zamlarla ve özelleştirmeler ve emekçilerin sırtına dolaylı vergileri yükleyerek kurtulamayacaktır.

AKP iktidarının aksi yöndeki tüm söylemleri ve iddialarına rağmen, eriyen maaşlar, artan borçlar, işsizlik, doğalgaz ve elektirik faturaları yurttaşları açlık ve yoksullukla bağuşmasına neden olmaktadır. Türkiye’de giderek hayat pahalılığı çekilmez noktaya gelmektedir. Yurttaşlar, insani ihtiyacı olan barınmayı gerçekleştirememekte ve karnını doyurmaktadır.

Ekonomik krizin bedelini ödemeyi kabul etmeyen milyonlarca yurttaş ve emekçi doğalgaz, elektirik faturalarına yüklenildiğinin farkındadır.

AKP iktidarı döneminde; tüm emekçilerin ödediği vergilerin sınırı bilinmemektedir; elektrik, doğalgaz, su ve yaşamsal giderler sürekli zamlanmaktadır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinen tüm yurttaşların ortak talebinin tüm zamların geri çekilmesi olarak açıklıyoruz. Aksi halde milyonlarca emekçi; ekonomik ve sosyal düzenin faturasını AKP iktidarına kesecektir."


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları