loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-iş; İşsizlik büyüyor halk yoksullaşıyor yandaşlar zenginleşiyor!

Birleşik Kamu-iş; İşsizlik büyüyor halk yoksullaşıyor yandaşlar zenginleşiyor!
Tarih: 15.10.2015 - 15:34
Kategori: Sendika

TÜİK'in Temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklamasının ardından Birleşik Kamu-iş Genel Başkanı Hasan Kütük yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

TÜİK'in Temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklamasının ardından Birleşik Kamu-iş Genel Başkanı Hasan Kütük yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Birleşik Kamu-iş Genel Başkanı Hasan Kütük'ün açıklaması şöyle:

''Ülkemizi 13 yıldır yöneten AKP iktidarının, ekonomi iyi gidiyor söylemi TÜİK’in işsizlik rakamları ile fiyasko ve aldatmaca çıktı. İşsizlik, çift haneli rakamlara dayanmakta ve çığ gibi büyümektedir. Ülkede Dolar, Euro ve altın baş döndürücü şekilde yükselmektedir. Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef ciddi ekonomik bir krizle karşılaşmamız kaçınılmaz hale gelecektir. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak 2 milyon 970 bin kişiye çıktı.
TUİK rakamları bize şunu söylemektedir: 

Turizm ve inşaat sektörünün en canlı olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan Temmuz döneminde işsizlik yüzdesi 9,8 ile çift haneye dayandı. Türkiye genelinde ekonominin en canlı olduğu dönemde dahi işsizliğin sürekli yükseldiğini, ekonominin tıkır tıkır işlediği söylemlerinin aldatmacadan ibaret olduğunu göstermektedir.
Bu rakamlara göre, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile yüzde 18,3’e çıkarken,15-64 yaş grubunda da bu oran değişim göstermeyerek yüzde 10 olarak gerçekleşmektedir. İş bulmaktan umudunu kesenlerle bu rakamlar daha da artmakta ve kaygı verici boyutlara ulaşmaktadır. İşsizliğin acısını ve etkisinin en fazla hissedenler ise gençlerimizdir. Bugün büyük bir bölümünü üniversite mezunu olan gençlerimizin büyük bir kısmı işsizdir. 

AKP hükümeti, ekonominin kötü gidişatını gizlemek için ülkemizde her geçen gün farklı gündemlere sarılarak gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gizlemektedir. Bugün açık bir şekilde görülmektedir ki ülkemiz işsiz, mutsuz, kaygılı ve gelecekten umutsuz insanlar ülkesi haline getirilmektedir. 

13 yıllık AKP hükümeti, işsizliği önleyecek yatırım, üretim ve istihdam alanlar açmak yerine “toplu açılış” adı altında ülkeye yatırım yapılmış gibi gösterilerek vatandaşlar aldatılmaktadır. Var olan sanayi kuruluşlarımızda ve fabrikalarımızda üretim düşmekte, durmakta, işyerleri ve fabrikalar kapanmaktadır. Ayrıca ülkemiz ekonomisine en önemli katkıyı yapan karlı kuruluşlarımız ise özelleştirme adı altında peşkeş çekilmektedir. 

Altın, Dolar, Euro her gün yeni bir rekor kırmaktadır. Altının gram fiyatı dün 111 lira ile rekor kırdı. Çeyrek altın 175 TL, yarım altın 351 lira oldu. Dolar 2,90 TL, Euro 3.30 TL ile tarihi rekorlar kırarak ekonominin ne kadar kötü gittiğini ve kırılgan olduğunu göstermektedir. Bu rakamlar kaygı ve endişe verici bir krizin habercisi olmaktadır. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Hükümeti; işini kaybeden ve iş arayan insanlarımızdan, sefalet ücretine mahkûm edilen; asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi ve somut adımlar atmaya çağırıyoruz.''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları