loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül: İkametgahında öğrenci olandan internet vergisi alınmasın

Birleşik Kamu İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül: İkametgahında öğrenci olandan internet vergisi alınmasın
Tarih: 01.02.2021 - 12:29
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, internetin özel iletişim türü değil zorunlu iletişim aracı için ihtiyaç olduğunu belirterek "İkametgahında öğrenci olandan internet vergisi alınmasın" dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, internetin zorunlu ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

"İkametgahında öğrenci olandan internet vergisi alınmasın" diyen Başgönül, internetten Özel İletişim Vergisi, KDV, Yeni Tesis İletişim Vergisi, Telsiz Ruhsat Ücreti, Damga Vergisi ve Telsiz Ruhsatnamesi ücreti alındığını vurgulayarak "Özellikle %18’e ulaşan KDV eklenince faturada senelik ödenen ücret oldukça yüksek bir hal alıyor" ifadelerini kullandı.
Başgönül'ün açıklaması şöyle:
"Internet, özellikle pandemi döneminde, özel iletişim türü değil, zorunlu iletişim ihtiyacı için araçtır. Nasıl devlet hastanelerinde kısmen taban ücret alınıyorsa, devlet okullarında parasız eğitim veriliyorsa 2021 yılında internet faturalarının bu kadar fazla gelmesi kabul edilmez bir durumdur.
Dayanak 1: Anayasanın 2. maddesi: "Türkiye Cumhuriyeti, …. sosyal bir hukuk devletidir."
Dayanak 2: 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu: "İlköğretim,… devlet okullarında parasızdır."
Danyanak 3: 9 Aralık 1994 tarihli ve 4058 sayılı TBMM Uygun Bulma Kanunu(Çocuk Hakları): 17. madde: Devlet, kitle iletişim araçlarının, çocuğun gelişimi açısından önemini kabul eder. Çocuğun bunlarla çeşitli bilgi ve belgelere ulaşmasını sağlar, kendi kültürü ve dili bakımından bu araçlarla alabileceği gereksinimleri karşılar.1
9. madde: Hiçkimse, çocuklara karşı olan sorumluluklarını onlara zarar verecek şekilde kullanamaz. Devlet çocukların hiçbir zarara uğramaması için her türlü önlemi almakla yükümlüdür.
28. madde: Her çocuk eğitimini tam yapabilmek için desteklenir ve korunur. İlköğretim parasız ve hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çocuklar için hak ve zorunludur.
Temennimiz ülkemizde internetin ücretsiz olmasıdır. Fakat ivedilikle yapılamıyorsa internetten vergi muafiyeti hemen uygulanabilir."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları