loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Kamu emekçileri ne 657'den ne de 3600 ek göstergeden vazgeçecektir

Birleşik Kamu İş: Kamu emekçileri ne 657'den ne de 3600 ek göstergeden vazgeçecektir
Tarih: 26.03.2019 - 12:43
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Sendikası, hükümetin, kamu emekçilerinin 657 sayılı iş güvencesi kanunu ile daha önce memurlara vaat edilen ama yerine getirilmeyen 3600 ek göstergeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Birleşik Kamu İş Sendikası, AKP hükümetinin daha söz verip yerine getirmediği fakat 31 yerel seçimleri için tekrar gündeme getirdiği  3600 ek göstergeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Konuyla ilgili yazılı açıkalamda bulunan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık "Son günlerde AKP hükümeti tarafından kamu emekçilerinin 3600 ek gösterge talebi yerel seçim malzemesi haline getirilmiştir" dedi. Yerel seçimler sonrasında ele alınacağı açıklanan 3600 ek göstergenin kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Mehmet Balık  "3 milyon kamu emekçisinin ek gösterge talebi bir kez daha başka bahara/seçim takvimine bırakılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"3600 ek gösterge konusunun Nisan ve Mayıs aylarında gündeme getirilmesinin şartının da “personel reformu” içinde ele alınması olacaktır" diyen Mehmet Balık'ın açıklaması şöyle: 

"AKP hükümeti bu açıklamalarıyla yerel seçim sonrasında ilk hedeflerinin ne olacağını ortaya koymuştur. Bu anlayış kamuda çalışan memurların iş güvencesini ortadan kaldırmayı, kamu iş görenlerinin çalışma sistemini baştan aşağı değiştirmeyi,  kamu emekçilerine esnek ve kuralsız çalışma düzeni dayatmaktadır. Bırakın 3600’ü mevcut haklarımız ve iş güvencemiz de elimizden alınacaktır

AKP iktidarı, emek düşmanı politikalarını seçim sonrasına bırakarak 2019 yılında yapılacak 2020-2021 yılı sözde Toplu İş Sözleşme masasını kurmadan “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu” devirmeyi amaçlamaktadır.

AKP iktidarının daha önceki uygulamaları olan kıdem tazminatının fona devri, kamuda kuralsız, güvencesiz esnek çalışmanın yaygınlaştırılmak istenmesi ve Bireysel Emeklilik Sistemi gibi politikaları tüm kamunun tasfiyesine yöneliktir.

AKP iktidarı, BES’le emeklilik sistemini uzun vadede ortadan kaldırmayı hedeflenmekte ve bu uygulamayla devletin sosyal devlet ilkesini yok etmeyi amaçlamaktadır. Aynı şekilde ek gösterge paketi içine “personel reformunun” yerleştirilmesinin hedeflenmesi kamuda iş güvencesinin yok edilmesinin kurnazlığının açık planıdır.

Kamu emekçileri, emekliler, işçiler AKP iktidarının, reform ve dönüşüm politikalarının acı reçetelerini yakından bilmektedir.

AKP iktidarının; reform, devrim, kalkınma, istikrar, ekonomik refah propagandası her seçimde olduğu gibi bu seçimde de devam etmektedir.

Meslek gruplarının talepleri ve güvenceleri seçim malzemesi yapılamayacak kadar önemlidir.

Kamu emekçilerinin iş güvencesi kırmızı çizgimizdir.

Kamu emekçileri, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi için sadece öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisini değil tüm kamu emekçilerini kapsamasını istiyor.

Kamu emekçileri, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına seçim öncesi verilmesini bekliyor.

AKP iktidarı, kamu emekçileri arasında ayrım yapmaktan vazgeçmelidir.

AKP iktidarı, seçim zamanı emekçileri kandırmaya ve aldatmaya yönelik politikalardan uzak durmalıdır.

Siyasal iktidar, her fırsatta kölelik düzenini hayata geçirmekten ve değişiklik adı altında memurlara,  “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu” değiştirme adı altında cilalayıp pazarlamaktan vazgeçmelidir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Kamu emekçilerinin iş güvencesini, kazanılmış haklarını sonuna kadar koruyacağımızı belirtiyor ve tüm emekçilerin 3600 ek gösterge taleplerinin acilen karşılanmasını istiyoruz"                            

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları