loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık; Kamu Çalışanlarının Maaşı İki Ayda Açlık Sınırına Yaklaştı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık; Kamu Çalışanlarının Maaşı İki Ayda Açlık Sınırına Yaklaştı
Tarih: 03.03.2023 - 20:16
Kategori: Sendika

Ekonomik kriz etkisi ve deprem felaketinin getirdiği zor koşullar altında kamu çalışanlarına Temmuz ayı beklenmeden enflasyon farklarının yansıtılması artık hayati bir önem taşımaktadır.

TÜİK’in Şubat 2023 için açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 55,18, aylık yüzde 3,15 olarak gerçekleşti.

TÜFE’deki değişim 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %3,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %55,18 ve on iki aylık ortalamalara göre %71,83 olarak gerçekleşti.

Konfederasyonumuz araştırma birimi olan Kamu-Ar’ın şubat ayında en fazla tüketilen 64 gıda maddesinin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 5,1 oranında artarken yılın ilk iki aylık dönemindeki artış ise yüzde 13,6 oldu.

Gıda fiyatlarında geçen yılın aynı ayına göre artış ise yüzde 136,3 olarak gerçekleşti.

Kamu Ar’ın açıkladığı açlık sınırı 10 bin 259, yoksulluk sınırı ise 28 bin 563 lira olduğunu göz önünde bulundurursak, TÜİK’in manipüle edilmiş enflasyon rakamları halkın enflasyonunun neredeyse üçte bir oranında düşük olmasına rağmen Ocak ayında kamu çalışanlarına verilen zam oranı ekonomik şartlar karşısında iki ayda açlık sınırına yaklaştı.

Her ne kadar enflasyon artış oranı yavaşlamış olsa da her geçen gün fiyatlar yükselmekte kamu çalışanları günden güne açlığa teslim edilmektedir. Ekonomik kriz etkisi ve deprem felaketinin getirdiği zor koşullar altında kamu çalışanlarına Temmuz ayı beklenmeden enflasyon farklarının yansıtılması artık hayati bir önem taşımaktadır.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları