loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri 4 Temmuz'da iş bırakıyor ve TÜİK'in önünde basın açıklaması yapıyor; Yalanlara KARŞI ÇIKIYORUZ!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri 4 Temmuz'da iş bırakıyor ve TÜİK'in önünde basın açıklaması yapıyor; Yalanlara KARŞI ÇIKIYORUZ!
Tarih: 03.07.2022 - 19:18
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bileşenleri 4 Temmuz 2022'de önce TÜİK önünde basın açıklaması yapacak ve 1 günlük iş bırakacak.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan www.istanbulgercegi.com'a yapılan açıklamada;

"TÜİK Aracılığı ile Çalınan Maaş Zamlarımız İçin TÜİK Genel Müdürlüğü Önünde Basın Açıklaması Yapılacaktır

Günümüzde yaşanan hayat pahalılığı açıklanan enflasyon rakamları ile yakından uzaktan benzerlik göstermemektedir. AKP iktidarının talimatı ile TÜİK’inaçıkladığı rakamlar kamu çalışanları ve yurttaşlar nezdinde rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

AKP iktidarı, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadar değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon kontrol edilemez bir hal almıştır.

Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, emekçiler ve yurttaşlarımız açısından ağır koşulları barındırmaktadır.

Tüm bu nedenlerle TÜİK’in istatistikleri gerçekçi rakamlarla açıklamaması, kamu emekçileri ve yurttaşların açlık ve yoksulluğa mahkûm edilmesine karşı mücadele edeceğiz

TÜİK’in artık AKP iktidarının emirleriyle hareket etmeyi bırakıp, bu ülkenin bir kurumu olduğunun bilincine varması için 04.07.2022 saat 09:00’da TÜİK binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Saygıdeğer basın emekçilerini ve tüm halkımızı basın açıklamamıza davet ediyoruz." denildi.

TÜİK 4 Temmuz 2022'de enflasyon verilerini paylaşacak. Bu veriler memurlar ve memur emeklisinin eriyen maaşlarına enflasyon farkı olarak etki edecek.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu çok uzun bir süredir Türkiye'nin 7 bölgesinde olmak üzere geçinemiyoruz, barınamıyor diyerek eriyen maaşlarına her ay enflasyon farkı ödenmesini istemiş ve basın açıklamalarıyla kamuoyuyla paylaştı.

Son olarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu geçtiğimiz günlerde TÜİK'in gerçek dışı enflasyon açıklamalarına karşı TÜİK önünde basın açıklaması yapmak istedi. Birleşik Kamu-İş Kofederasyonu bileşenleri basın açıklamasında ısrarcı olmuş. Ankara Valilğinden gelen telefonla basın açıklaması yasaklanmış ve polisin gaz, aşırı güç kullandığı müdahalesine maruz kalınmıştı. Müdahalede Genel Başkan Mehmet Balık ile beraber 4 yönetici gözaltına alındı o sırada gözaltında ki Genel Sekreter Mücahit Dede maruz kaldığı gaz nedeniyle kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Mücahit Dede yapılan anjiyo sonrası 3 gün yoğun bakımda kaldı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile gasp edilen haklarımıza karşı çıkmak için Twitter etkinliği ve iş bırakma eylemi yapıyoruz.

Bizi takip eden ve destekleyen herkesin bizi destekleyeceğinden şüphe duymayarak;

TÜİK'in Yalanlarına KARŞI ÇIKIYORUZ!

3 Temmuz Akşamı Akşamı Etkinliği Yapıyoruz.
3 Temmuz Pazar Akşamı Saat 21:00

4 Temmuz 1 gün  İş Bırakıyoruz!

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları