loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; 'Eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; 'Eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz'
Tarih: 24.11.2022 - 09:51
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Üzülerek belirtmeliyiz ki! Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu koşullar çağdaş Türkiye'ye yakışmamaktadır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında;

"Yurdumuzun Dört Bir Yanında Bu Kutsal Mesleği İcra Eden Tüm Öğretmenlerimizin Gününü Kutluyoruz

Eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Ülkeleri, toplumları ve insanlığı ileriye götüren her zaman iyi ve doğru eğitim olmuştur.

Ancak; gerek Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları sınavı ile eğitim emekçilerinin ayrıştırılması, gerekse yoksulluk sınırının altında neredeyse açlık sınırına dayanan maaşlarla nitelikli nesiller yetiştirmek mümkün olmayacaktır.

Eğitim sisteminde yaşanan aksaklıkların ve öğretmenlerin özlük haklarının bir an önce gereken şartlara çekilmesi, eğitim-öğretim müfredatının ise nitelikli bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Eğitimin kalitesini yükseltecek asli unsur öğretmenlerdir. Kaliteli bir eğitim ise bilimsel, laik ve çağdaş eğitimle mümkün olduğu gibi öğretmenler ise yaşamsal faaliyetlerini karşılayabilecek seviyede hak ettikleri değerleri elde etmelidir.

Öğretmenlere ve eğitime verdiği önemi gösteren Başöğretmen Atatürk'ün “Eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder.” sözleridir.

Üzülerek belirtmeliyiz ki!

Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu koşullar çağdaş Türkiye'ye yakışmamaktadır.

Eğitim emekçilerinin sorunlarının çözüldüğü, öğretmenlere hak ettiği değer ve imkânların verildiği bir Türkiye'nin uygarlık düzeyindeki yeri yüksek olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları