loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; emekçilerimiz yetersiz teçhizatlar nedeni ile gerekli müdahaleleri yapmakta zorlanmaktadır

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; emekçilerimiz yetersiz teçhizatlar nedeni ile gerekli müdahaleleri yapmakta zorlanmaktadır
Tarih: 25.06.2022 - 00:07
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; Orman yangınlarında mücadele eden emekçilerimiz yetersiz teçhizatlar nedeni ile gerekli müdahaleleri yapmakta zorlanmaktadır.

21 Haziran tarihinde Muğla, Marmaris İlçesi’nde çıkan orman yangınında 4500 hektar ormanlık alan yok olmuştur. Geçtiğimiz sene yaşadığımız büyük orman yangını felaketinden sonra AKP hükümeti hiçbir ders çıkarmayarak yangınlara mücadelede güçlük yaşanmıştır.

Orman yangınlarında mücadele eden emekçilerimiz yetersiz teçhizatlar nedeni ile gerekli müdahaleleri yapmakta zorlanmaktadır.

Konfederasyonumuza bağlı Tarım Orman-İş Sendikası’nın ifadesine göre; “Geçen yılsonu kiralanan Air Tractor tipi uçaklar amfibik özelliğine sahip olmayıp, sadece havaalanlarından dolumu yapılmakta, ayrıca 3 ton kapasitesine sahiptir.

4900 kilo kapasiteli ve 30 saniyede su ikmali gerçekleştiren THK uçakları yerine air tipi uçakların tercih edilmesi düşündürücüdür. Ayrıca, yangınla mücadelede işçi eksikliği ortadadır.

Bugün itibari ile bazı bölgelerde işçi alımı gerçekleştirilmektedir. Bu işçilerin eğitimsiz bir şeklide alana sürülmesi sonucu, istenmeyen acı olaylar yaşanabilir.”

AKP iktidarı önceden alınması gereken önlemleri almamıştır. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un ifadesi ile yangın esnasında kiralanan yangın söndürme uçakları Türkiye şartlarıyla uyumlu değildir.

Orman Bölge Müdürlüğü yangınla mücadele etmekten vazgeçmiştir. Geçmişten hiçbir şekilde ders çıkarmayan AKP iktidarının en önemli görevleri ormanlarımızı yangından korumak ve yangınlara müdahale etmek olan Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki sorumlulara gereken cezayı vermesi gerekmektedir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları