loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Depremzede kamu çalışanlarımıza acilen nokta tayin hakkı tanınmalıdır

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Depremzede kamu çalışanlarımıza acilen nokta tayin hakkı tanınmalıdır
Tarih: 14.02.2023 - 00:18
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; Art arda yaşanan artçı depremler sebebi ile hayati tehlike devam etmektedir.

Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık www.istanbulgerceği.com'a yaptığı açıklamada;

"Depremzede Kamu Çalışanlarımıza Acilen Nokta Tayin Hakkı Tanınmalıdır.

10 ilde yaşanan deprem felaketinde binlerce kamu çalışanımız görev yaptıkları yerlerde hayatlarını, yakınlarını ve evlerini kaybetmiştir.

Yaşadığımız bu süreç milyonlarca yurttaşımızı derinden yaralamış ve birçok travmalara sebep olmuştur. Deprem bölgelerinde görev yapmakta olan kamu çalışanları zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ayrıca ailelerinden uzakta yaşayanlar endişeli bir şekilde bekleyişlerini sürdürmektedir.

Depremin psikolojik etkisini de göz önüne alırsak, görev yerleri afet bölgesi olan kamu çalışanlarının görevlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi mümkün değildir. Art arda yaşanan artçı depremler sebebi ile hayati tehlike devam etmektedir.

Yıllar boyunca yaraları sarılamayacak deprem felaketinin etkisi bölgeden uzaklaşamamanın etkisi ile daha da derinleşecektir.

Deprem bölgelerinde hayatta kalan ve yakınlarını, evlerini kaybetmiş depremzede kamu çalışanlarımızın bir an önce deprem bölgesinde bulunan görev yerlerinden nokta tayin ile istedikleri il/ilçelerdeki kamu kurumlarına tayin hakkı tanınmalıdır. Ayrıca, kadro bulunmaması durumunda mesleklerine göre çalıştıkları kurumdan kadro ve unvanları korunarak başka kurumlara atamaları yapılabilir." dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları