loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; EYT’liler Gasp Edilmiş Haklarını İstiyor!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; EYT’liler Gasp Edilmiş Haklarını İstiyor!
Tarih: 16.05.2022 - 17:02
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Sermayeye, müteahhide, çetelere, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken ve kamu zararı görülmezken; EYT’lerin, Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

Ülkemizde emeklilik sistemi, sosyal devlet ilkesi gereği insani şartlarda yeniden düzenlenmelidir. Yurdumuzda yaklaşık 5 milyon emeklilik prim gün sayısını tamamlamasına rağmen yaşa takılan yurttaşımız bulunmaktadır.

AKP iktidarı zarar eden ve yurttaşlara mal edilen milyonlarca batık proje yapmaktadır. Ancak, emekçilerin anayasal haklarını ödemeye gelince ekonomik yük olarak görmektedir.

Sermayeye, müteahhide, çetelere, saraya, otoyollara, köprülere, tünellere, havaalanlarına kaynak ayrılırken ve kamu zararı görülmezken; EYT’lerin, Anayasal haklarının talebi zarar olarak açıklanamaz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Maltepe’de EYT yasasının çıkması ve kapsamının genişletilmesi talebinde bulunan tüm emekçilerimize destek veriyor, EYT yasasının bir an önce çıkması için hükümete çağrı yapıyoruz.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları