loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; İşsiz Sayısı Artarken İşsizlik Rakamları Düşüyor?

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; İşsiz Sayısı Artarken İşsizlik Rakamları Düşüyor?
Tarih: 12.09.2022 - 20:11
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 'İşsizlik sigortasına başvuru bir ayda 133 bin arttı. Ancak AKP iktidarının kurumuna dönüşen TÜİK’e göre işsiz sayısı 113 bin kişi azalarak yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti.'

İşsiz Sayısı Artarken İşsizlik Rakamları Düşüyor

İşsizlik sigortasına başvuru bir ayda 133 bin arttı. Ancak AKP iktidarının kurumuna dönüşen TÜİK’e göre işsiz sayısı 113 bin kişi azalarak yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti.

Enflasyondan, işsizliğe, üretici fiyatlarından, tarım girdi fiyatlarına kadar yurttaşlarımızın yaşam kalitelerini etkileyen en kritik alanlarda yalandan ibaret olan TÜİK verileri tamamen aldatmacadır.

Enflasyonda gerçekleştirdiği manipülasyonlara kendisi bile yetişemediği için hesaplama yöntemini yurttaşlardan gizleyerek, kapalı kapılar ardında talimatlara açıklayanlar, işsizlik hesaplama yöntemleri üzerinde çağ dışı yöntemlerle AKP iktidarı adına seçim çalışması yürütmektedir.

İstihdam sayılarının Temmuz ayında 148 bin azaldığı halde işsiz sayısının 113 bin kişi azaldığı çelişkisi işsizlik rakamlarındaki yalanın en açık göstergesidir.

Devletin kurumu olan İŞKUR işsizliğin arttığına yönelik açıklamalar yaptıkça, TÜİK’in işsizlik azaldı diye açıklama yapması iş gücü hesaplama yöntemlerinde AKP iktidarı lehine kullanıldığının bir göstergesidir.

İş aramaktan vazgeçenler, açık öğretim fakültelerinde eğitim alarak iş arayanlar, ne eğitimde ne de istihdamda olmayanlar, altı aydan az süredir işsizlikle mücadele edenler gibi birçok kişi işsizlik rakamlarına dâhil edilmemektedir.

Gerçekten işsiz olan bütün kişiler istatistiğe dâhil edildiğinde açıklanan işsizlik oranının kat kat üstünde çıkacağı açıktır.

TÜİK’in başta enflasyon olmak üzere açıkladığı bütün istatistiklerde adeta AKP Genel Merkezi gibi hareket etmeyi bırakarak yurttaşlara hizmet etmenin, açık ve

şeffaf verilerle yurttaşlarımızı aydınlatmasının en asli görevi olduğunu hatırlaması gerekmektedir.
 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları