loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Sendika tekeli ve %1 barajı kabul edilemez

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Sendika tekeli ve %1 barajı kabul edilemez
Tarih: 26.10.2022 - 21:58
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; "Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; yüzde 1 barajı ile yüzlerce sendikayı ve binlerce kamu çalışanını saf dışı bırakma çalışmalarını kabul etmiyoruz."

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kamu Çalışanları Toplu Sözleşme Kanunu’na eklenen daha sonra sendikal hakları kısıtlayıcı ve sendika tekelleşmesine sebep olacağı endişesi ile Danıştay tarafından iptal edilen, kamu çalışanlarının toplu sözleşme hükümlerinden yararlanabilmesi için üye oldukları sendikanın bağlı olduğu iş kolunda yüzde 1 barajını geçmişini içeren hüküm yeniden gündeme geldi.

Açık bir şekilde Anayasa’ya ve sendikal özgürlüklere aykırı olan bu düşünce AKP iktidarının kamu çalışanlarını yandaş sendika ve konfederasyonlara üye olmaya zorlayarak sendikal gücü kırma hamlesidir.

Örgütlü hak mücadelesinin en temel yapı taşı olan sendikaların, AKP iktidarı karşısında tekrar güçlenmeye başlaması, yandaş konfederasyon ve sendikaların hızlı bir şekilde güç kaybetmesi. İktidar politikalarını eleştiren sendikaların üye sayılarının hızlı yükselişi iktidarı tedirgin etmiş, mahkeme kararı ile Anayasa’ya aykırı olduğu kesinleşmiş bir düzenlemeyi tekrar kamu çalışanlarına dayatma çalışmaları başlamıştır.

Bu kanun maddesinin gündeme alındığı zaman o dönemin Çalışma Bakanı’na Anayasa’ya ve kanunlara tamamen uygun bir şekilde kurulan ve yüzbinlerce yurttaşın üye olduğu sendikalara “merdiven altı” yakıştırması yapma cesareti vermiştir.

Danıştay kararı ile tamamen gündemden çıkmış olan bu anti demokratik tartışmaların tekrar gündeme gelmesi, hükümet politikalarını koşulsuz şartsız destekleyen, üyelerinin çıkarlarını korumak bir yana kapalı kapılar ardında pazarlık yapan sarı sendikalardan başka hiç kimseye yarar sağlaması söz konusu değildir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; yüzde 1 barajı ile yüzlerce sendikayı ve binlerce kamu çalışanını saf dışı bırakma çalışmalarını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanlarına bu çağ dışı dayatmaların tekrar gündeme alınmasına karşı yine sonuna kadar mücadele edeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları