loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Üniversitelerin kapatılması yanlış bir karardır!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık; Üniversitelerin kapatılması yanlış bir karardır!
Tarih: 13.02.2023 - 12:40
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; AKP iktidarının eğitim sistemini deneme tahtasına çevirmesi olduğunu göz önünde bulundurursak, her türlü felakette eğitimi feda etmek yanlış bir karardır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; 

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadığımız ve 10 ilimizde ağır hasar ve can kaybına neden olan bu süreçte, eğitim öğretim hayatı da ağır bir hasar almıştır.

Yaşanılan felaketin yaralarını sarmak adına atılacak ilk adımın eğitim sistemi olması, üniversitelerin kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi hem üniversite eğitimi alan öğrencilerin travmalarını daha da derinleştirecek, hem de uzaktan eğitimin yeterli kalitede olmasının imkânsız olmasından dolayı ileriki yıllarda büyük bir eğitimsizlik sorunu yaşayacağımız bir gerçektir.

Ülkede yaşanan her türlü sorunun ana sebebi eğitime yeterli önemin verilmemesi, yetiştirilen nesillerin çağdaş ve modern eğitimden yoksun bırakılması ve AKP iktidarının eğitim sistemini deneme tahtasına çevirmesi olduğunu göz önünde bulundurursak, her türlü felakette eğitimi feda etmek yanlış bir karardır.

İlk fırsatta eğitim öğretime ara vermek yerine öncelikli olarak oteller ve yıllardır ülkeyi inşaat alanına çevirerek bulabildikleri her alanda binalar diken şirketler feda edilmeli, depremzedelerimiz güneyde ve batıdaki otellere ve boş dairelere yerleştirilmelidir."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları