loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Gençlerimizi buhrana ve tarikatlara teslim etmeyeceğiz'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Gençlerimizi buhrana ve tarikatlara teslim etmeyeceğiz'
Tarih: 14.06.2022 - 10:55
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık, 'Gençlere yapılan bu baskının, tarikat tacizlerinin, amaçları sadece eğitim alarak bu ülkeye hizmet etmek olan öğrencileri tarikatlara ve sosyal baskılara teslim etmeyeceğiz.'

 

Antalya Akdeniz Üniversite’sinde yaşanan öğrenci intiharları, tarikat tacizleri ve sosyal buhranın en önemli göstergelerindendir. AKP iktidarı bilinçli bir şekilde sosyal ve ekonomik olarak gençleri hedef almaktadır.

İşsizlik sorunu, ekonomik kriz, sosyal imkânların kısıtlanması gibi birçok yola başvuran iktidar, genç nesli ülkeden göndermeye çalışmaktadır.

Son dönemde ekonomik kriz ve zam yağmuru ile beraber göçmen sorunu sebebiyle kiraların ve işsizlik sorununun gereğinden fazla yükselmesi ile yurtlardan başka seçeneği olmayan, yaşadıkları yerlerde yeterli beslenme imkânı bulamayan, güya rehberlik hizmeti adı altında dinsel ve siyasal baskılara maruz bırakılan üniversite öğrencileri tarikatların eline düşmekte, bu tarikatlar ise bilime savaş açmış bir şekilde gençleri taciz etmektedir.

Sosyal baskının günden güne arttığı bu dönemde öğrencilerimizin yiyip içtiğinden giyimine, yaşam tarzından inançlarına kadar birçok konuda kendilerine karışılması gençlerimizi kötü yönde etkilemekte ve gençlerimiz özgür bir hayat sürme imkânlarını kullandırmamaktadır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Gençlere yapılan bu baskının, tarikat tacizlerinin, amaçları sadece eğitim alarak bu ülkeye hizmet etmek olan öğrencileri tarikatlara ve sosyal baskılara teslim etmeyeceğiz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları