loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'itfaiye çalışanları yangınlarla mücadele etmelerine karşı özlük haklarındaki eksiklikler var'

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'itfaiye çalışanları yangınlarla mücadele etmelerine karşı özlük haklarındaki eksiklikler var'
Tarih: 03.08.2021 - 20:21
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının 19 yıl boyunca rant ve talan odaklı bir çevre politikası yürüttüğünü vurguladı.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI MEHMET BALIK YANGINLAR VE İTFAİYE ÇALIŞANLARI HAKKINDA KONUŞTU

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, orman yangınlarına ilişkin üzüntüsünü dile getirerek “itfaiye çalışanları yangınlarla mücadele etmelerine karşı özlük haklarındaki eksiklikler var” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde AKP iktidarı ve yandaş sendikanın kamu emekçilerinin haklarını gasp edeceğini belirten Balık, sendikacılığı üyelerine kazanım elde etmek için değil sadece aidat toplamaktan ibaret gören bir anlayışın karşısında olduklarını dile getirdi.

Orman muhafaza memurlarının görev ve yetkileri genişletilmesi gerektiğine dikkat çeken Balık, şöyle konuştu:

“Sözleşmeli olanlar kadroya alınmalı ve ormanlardaki suçüstü hallere müdahale edebilme yetkileri arttırılmalıdır. Görevi orman yangınıyla mücadele olan, yangın eğitimi almış, bu alanda uzmanlaşmış kişilere kadrolu istihdam alanı açılmalıdır.”

Balık, AKP iktidarının 19 yıl boyunca rant ve talan odaklı bir çevre politikası yürüttüğünü vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Yasalarla da desteklediği rant politikaları büyük inşaat şirketlerinin işini kolaylaştırmış hatta şaibeli orman yangınlarında yasalar haricinde şirketlerin işine gelmiştir. Yaşam kaynağı olan ormanlarımız rant, ihmal ve dikkatsizlikler sonucunda yandığı gerçektir. Ancak yangın söndürmede kullanılan araç gereç, personel sayılarına indirgenmesi kabul edilemez. Orman yangınlarıyla mücadelede, sadece yangın söndürme ve soğutma çalışmaları değil; aynı zamanda önleme çalışmaları ve yangınlardan sonra oluşan çorak alanların yeniden ağaçlandırılması da önemlidir.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları