loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Mecliste görüşülen bütçeden yurttaşların lehine hiçbir şey çıkmadı'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Mecliste görüşülen bütçeden yurttaşların lehine hiçbir şey çıkmadı'
Tarih: 21.12.2022 - 22:43
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; Ekonomik dar boğazda yurttaşlarımız her geçen gün daha fazla açlığa mahkûm edilirken, ülke vatandaşlarının emeklerinden kazanılan vergilerden elde edilen bütçeden yine aslan payını saray almıştır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık;

"AKP iktidarı her seçim dönemi olduğu gibi yurttaşlara boş vaatler vererek milyonların hayalleri ile oynamıştır.

Kasım ayında görüşülen ve dün tamamlanan bütçe görüşmelerinden ne emeklilikte yaşa takılanlara bir çözüm üretildi ne milyonlarca kamu emekçisi, emekli ve işçilerin sırtındaki vergi dilimi adaletsizliğine ne de uluslararası hukukta sendika seçme özgürlüğü konusunda ülkemize kara bir leke çalan yüzde 2 üye barajına bir sonuç getirildi.

Bakanlıklara milyarlarca lira ödenek ayırırken bakanlık nezdindeki iş kollarında yıllardır atama bekleyen yurttaşlarımıza yeterli pay ayırılmamaktadır.

Ekonomik dar boğazda yurttaşlarımız her geçen gün daha fazla açlığa mahkûm edilirken, ülke vatandaşlarının emeklerinden kazanılan vergilerden elde edilen bütçeden yine aslan payını saray almıştır.

Emeklilik bekleyen 6 milyon yurttaşın giderlerinin hangi kaynaklardan karşılanacağına dair bir açıklama olmayan 2023 bütçesinde, emeklilikte yaşa takılanların giderleri yurttaşlara ağır vergi yükü olarak geri döneceği kuşkusunu oluşturmaktadır.

Yıllardır tatile gidemeyen, zorunlu giderlerini bile karşılamayan milyonlarca yurttaş bulunurken meclisin tatil edilerek söz verilen vaatlerin bir soru işareti olarak bırakılmaması, 2022 yılı bitmeden tüm sorunlara bir çözüm üretilmesi gerekmektedir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları