loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Sözleşmeli Personeller Kadro İstiyor'

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; 'Sözleşmeli Personeller Kadro İstiyor'
Tarih: 08.09.2022 - 10:15
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Toplu sözleşme masasında verilen kadro sözü yerine getirilerek, tamamına eğitim durumu esas alınarak kadro verilmelidir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Her seçim döneminde dile getirilip, seçimi kazandıktan sonra askıya alınan sözleşmeli personellere kadro verilmesi sözü seçimler yaklaştıkça yine gündemde yer almaya başladı.

Ancak AKP iktidarının bir seçim kampanyası olarak kullandığı konulardan birisi haline dönüşen sözleşmeli personel sorunu 568 bin 368 kişiyi yıllardır mağdur etmektedir.

6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu personelinin büyük kesimini ilgilendiren iki konu hakkında çalışma yapılacağına dair sözler verilmişti.

Bu sözlerden biri 3600 ek göstergeyken diğeri de kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen personellerin kadroya alınmasıydı.

3600 ek gösterge yasası kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığı gibi, PTT çalışanları başta olmak üzere, birçok hizmet kolunda çalışanlar 3600 ek gösterge kapsamına alınmamıştır. 3600 ek gösterge garabetinden sonra sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda da hayal kırıklığı yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerekmektedir.

Sözleşmeli çalışanların ve kadrolu çalışanların, statü bakımından farklı olsalar da icra ettikleri iş bakımından hiçbir farkları bulunmamaktadır. Bu sebeple sözleşmeli personel kavramı İş Kanun’unda geçen eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.

Sözleşmeli personeller yapılan bu ayrımcılığı hak etmemektedir. 568 bin 368 sözleşmeli personelin, bir yandan da seçme ve seçilme hakkı olan birer yurttaş olduğu unutulmamalıdır.

Çalışma Bakanının sözleşmeli personel sorunlarına yönelik çözüm üreteceğiz açıklaması her seçim öncesi gibi verilip daha sonra saman altı edilmemelidir.

Sayıları 568 bin 368’i bulan sözleşmeli personelin, bir yandan da seçme ve seçilme hakkı olan birer yurttaş olduğu unutulmamalıdır.

Toplu sözleşme masasında verilen kadro sözü yerine getirilerek, tamamına eğitim durumu esas alınarak kadro verilmelidir.

Aksi halde sayıları altı yüz bine yaklaşan sözleşmeli çalışanlar sandıkta bunun hesabını soracaktır." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları