loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; TÜİK Saray enflasyonunu açıkladı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu; TÜİK Saray enflasyonunu açıkladı!
Tarih: 03.08.2022 - 22:15
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; TÜİK enflasyon oranlarını hesaplama yöntemini açıklamadığı için hangi marketlerden iki buçuk kat daha ucuza alışveriş yaptığını bilmemekteyiz.

TÜİK verilerine göre enflasyon Temmuz ayında yüzde 2,37 artarken, yıllık yüzde 79,6 olarak belirlendi.

TÜİK enflasyon oranlarını hesaplama yöntemini açıklamadığı için hangi marketlerden iki buçuk kat daha ucuza alışveriş yaptığını bilmemekteyiz.

Yurttaşların en çok alışveriş yaptığı marketlerden derlenen Kamu-Ar verilerine göre Temmuz ayı itibariyle yıllık fiyat artışı yüzde 175,9’a yükselirken, yılın ilk yedi aylık dönemindeki toplam artış ise 85,3’e ulaşmıştır.

Geçen yıl 100 liraya alınabilen aynı ürünlerden oluşmuş bir gıda sepeti için bu yıl Temmuz ayında 275,9 lira ödendi. Gelirinin büyük bölümünü gıdaya ayırmak zorunda olan ve enflasyona karşı herhangi bir koruması bulunmayan, sabit gelirlilerin, ücretlilerin ve yoksulların yaşadığı halkın enflasyonla, yüzde 80’e bile ulaşmayan TÜİK’in enflasyonu arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır.

Yurttaşlar, TÜİK’in açıkladığı istatistiklere inanmaktan vazgeçmiştir.

Geçtiğimiz günlerde yapılan şaibeli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ortaya çıktığı üzere, devletin tüm kurumlarını liyakat sahibi olmayan sadece AKP iktidarına hizmet etmek için görev yapan kişiler yönetmektedir. Hal böyle iken devletin bütün kurumlarına olan güven yerle bir edildiği gibi TÜİK verilerinin de yurttaşlar nezdinde hiçbir geçerliliği kalmamıştır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları