loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Özgür medyanın mücadelesini destekliyoruz

Birleşik Kamu İş: Özgür medyanın mücadelesini destekliyoruz
Tarih: 10.01.2021 - 11:22
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Birleşik Kamu İş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada "Basın bir ülkenin çağdaşlaşmasına, aydınlanmasına, vatandaşların bilinçlenmesine, gerçeklerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunan en önemli güçtür" denildi. 

"Basının toplumsal yaşam için taşıdığı önemin daha fazla zarar görmemesi için siyasetin basın üzerindeki baskısının son bulması istiyoruz" ifadesinin yer aldığı Birleşik Kamu İş'in 10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:

"Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmuyoruz. Özgür medya mücadelelerini destekliyoruz.

Ülkemizde gazeteciler baskı, sansür, işsizlik, tutuklamalar, işten atılmalar, güvencesizlik ve daha birçok sorunla mücadele etmektedir.

AKP iktidarı medyayı ve gazetecileri hedef almış ve uyguladığı baskı, sindirme, tutuklama, kapatma vb. uygulamalar ile basının haber alma özgürlüğünü ortadan kaldırmış ve tamamen kendine bağımlı hale getirmiştir.

Ülkemiz ne yazık ki dünyadan basın özgürlüğü sıralamalarında en gerilerden yer almaktadır.  Hakkında dava, soruşturma açılmayan muhalif gazeteci yok denecek kadar azdır.  Ülkede en az 67 gazeteci cezaevinde, yüzlercesi adliye koridorlarında, binlercesi işsiz, çoğu da iktidar baskısıyla yüz yüze. Kapatılan televizyon kanalları ve gazeteler, karartılan ekranlar, ilan cezaları, basın kartı verilmeyen gazeteciler, sansür ve daha birçok sorunla baş etmeye çalışan medya koşulları yaşanmaktadır.

Ülkemizin ve basın tarihine kara bir leke olarak girecek gelişmelerin yaşandığı bu dönemler; basının ve gazeteciliğin en karanlık dönemi olarak anılacaktır.

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin olmazsa olmaz olduğu unutulmamalıdır.

Basın bir ülkenin çağdaşlaşmasına, aydınlanmasına, vatandaşların bilinçlenmesine, gerçeklerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunan en önemli güçtür.

Bu vesileyle gazeteciler; AKP iktidarının sansürüne ve baskısına karşı; büyük  önder Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözünü hatırlatıyoruz. 

Basının özgür olması ancak demokratik ve özgürlükçü bir anlayışla mümkün olabilir. Basının toplumsal yaşam için taşıdığı önemin daha fazla zarar görmemesi için siyasetin basın üzerindeki baskısının son bulması istiyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bu düşüncelerle basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün bağımsız, özgür ve mücadeleyle kutlanmasını istiyoruz"  

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları