loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş'ten 10 Kasım mesajı

Birleşik Kamu-İş'ten 10 Kasım mesajı
Tarih: 10.11.2018 - 13:27
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş'ten Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan mesajda, "Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyeceğiz. Atatürk’ün Türk milletine gösterdiği akıl, bilim ve laik cumhuriyetin, çağdaş, uygar bir Türkiye düşüncesinin ve eylemlerinin takipçisi olacağız" denildi. ...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Birleşik Kamu-İş'in mesajı şöyle:

"10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Anıyoruz..!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Ülke toprakları emperyalist saldırı ve kuşatma altındayken Tam Bağımsızlık mücadelesi Atatürk tarafından Anadolu topraklarında örüldü. Emperyalist talan ve paylaşım savaşı, Atatürk tarafından engellenerek Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı.
Mustafa Kemal Atatürk, dünyadaki tüm ülkelerin tarih kitaplarına geçmiş ve dünyada başarıya ulaşan ilk antiemperyalist Kurtuluş Savaşına önderlik etmiş kişidir. Onun önderliğindeki bu zafer hem halkımızın varoluş ve bağımsızlığını sağlamış, hem de tüm mazlum milletlere örnek olmuş ve emperyalizme karşı tüm mazlum milletlerin direnişlerine, ulusal kurtuluş savaşlarına yol göstermiş ve cesaret vermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalist işgale karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden başarıyla çıkan, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran ülkemizin kurucusu Atatürk'e sonsuz bir minnettarlık duyuyoruz.

Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 95 yıl geçti. Ancak aydınlanmanın, bilimin, laikliğin ve Atatürk İlkeleri’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları değiştirilmektedir. Parlamenter rejimine dayalı hükümet sistemi terk edilmekte, ülke yönetimi ve kuvvetler ayrılığı tek bir kişiye bağlı hale getirmektedir.

Büyük devrimcinin ülkemize çizmiş olduğu çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti bugün tartışılmakta ve kurucu değerlerimiz değiştirilmektedir. Demokrasinin, hukuk devletinin, parlamenter sistemin, kuvvetler ayrılığının, Atatürk ilke ve devrimlerinin Türk milleti için bir kez daha önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır.

Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkmak bugün daha da önemli hale gelmiştir.

Bugün; Atatürk şahsında Atatürkçüler, Atatürk devrim ve ilkeleri hedef gösterilse de aslı hedef Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi Atatürk ilke ve devrimleridir.

Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine gösterdiği akıl, bilim ve laik cumhuriyetin, çağdaş, uygar bir Türkiye düşüncesinin ve eylemlerinin takipçisi olacağız.

Türk milleti, Atatürk’ten ve onun silah arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet’ten asla vazgeçmeyecektir. Atatürk'ün; devrimci ruhu ve devrimleri sonsuza kadar Türk milletini ve ülkemizi aydınlatacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümünde Atatürk’ü anmak, onun kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları