loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten Asteğmen Kubilay'ın katledilmesinin 89. yılında açıklama: Gericilikten beslenen zihniyet bugün de devam ediyor

Birleşik Kamu İş'ten Asteğmen Kubilay'ın katledilmesinin 89. yılında açıklama: Gericilikten beslenen zihniyet bugün de devam ediyor
Tarih: 22.12.2019 - 15:18
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şeriat yanlıları tarafından Menemen'de katledilmesinin 89. yılı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şeriat yanlıları tarafından Menemen'de katledilmesinin 89. yılında "Menemen’deki olayın üzerinden 89 yıl geçtiği halde ülkemizde gericilik tehlikesi devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

"Her dönemde Cumhuriyet’i yıkmayı, Cumhuriyet döneminde elde edilen çağdaş kazanımları yok etmeyi amaçlayan oluşumlar ortaya çıkmıştır" denilen açıklamada, "Tarikatçılık, şeyhlik, dervişlik yaparak gericilikten beslenen o günkü zihniyet bugün de devam etmektedir. Gericilik ve  irticai faaliyetler karşısında her Türk vatandaşı o gün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet için gerekirse birer Kubilay olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Kamu İş'in açıklaması şöyle:

"Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Beyin, şehit edilişlerinin 89. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini korumak uğruna 23 Aralık 1930’da Menemen’de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, eli kanlı cumhuriyet düşmanlarının isyanın bastırmak isterken şehit düştüler.

Menemen’de sadece Kubilay ve 2 kahraman bekçiye saldırılmadı. O gün Cumhuriyet’i, laikliği ve aydınlanma yolundaki devrimleri kabul etmeyen gerici zihniyet Türkiye Cumhuriyeti’nin damarlarını koparmak istediler. Kubilay’ın o günkü duruşu; Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma kararlılığı, bugün laik Cumhuriyet ile ulusal birliğimizi koruma ve savunma kararlılığımızın da temel harcı oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaştırılması ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti her dönemde gericilerin, irtica yanlılarının ve ayrılıkçıların hedefi olmuştur. Kubilay olayı başta olmak üzere; Cumhuriyet dönemi buyunca yaşanılan dinci, yobaz ve gerici hareketler Türkiye Cumhuriyeti’ne ve devrimlerine zarar vermiştir.

Menemen’deki olayın üzerinden 89 yıl geçtiği halde ülkemizde gericilik tehlikesi devam etmektedir. Her dönemde Cumhuriyet’i yıkmayı, Cumhuriyet döneminde elde edilen çağdaş kazanımları yok etmeyi amaçlayan oluşumlar ortaya çıkmıştır. Tarikatçılık, şeyhlik, dervişlik yaparak gericilikten beslenen o günkü zihniyet bugün de devam etmektedir. Gericilik ve  irticai faaliyetler karşısında her Türk vatandaşı o gün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet için gerekirse birer Kubilay olacaktır.

Cumhuriyet için canını verenler ve onu savunanlar, cumhuriyetin evlatlarını vahşice katledenleri unutmayacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak diyoruz ki; her üyemiz bir Kubilay olmalıdır. Bütün kamu çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu Yüce Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir.

Devrim şehidimiz Kubilay’ı minnetle anıyor ve huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları