loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş'ten Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde mesaj: Çanakkale Zaferi, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın tarihidir

Birleşik Kamu-İş'ten Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde mesaj: Çanakkale Zaferi, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın tarihidir
Tarih: 17.03.2019 - 13:21
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Birleşik Kamu-İş'in açıklamasında, "Emperyalizme karşı kazanılan Çanakkale Zaferi,  sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir.  Kurtuluş savaşımızın temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır" denildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Birinci Dünya Savaşı’nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığının destanıdır. Tarihimizin şanlı ve unutulmaz mücadelelerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104.yıldönümünü kutluyoruz.
Çanakkale Boğazı’nda, 3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında bir dizi deniz ve kara savaşlarında büyük bir zafere imza atan kahraman şehitlerimizi de unutmuyoruz.
Emperyalist devletler; Boğazları ve Anadolu’yu, Türk ulusunun elinde alarak ülkeyi parçalamak istemelerine karşı Türk Ordusu’nun ve Türk ulusunun şanlı direnişiyle karşılaşmıştır. Çanakkale’de emperyalizme karşı; inançlı, fedakar, kararlı, örgütlü vatanseverlerin mücadelesi sonucunda büyük bir başarı kazanılmıştır.
Çanakkale’de 104 yıl önce, ulusal onurlarını her şeyin üstünde tutan; tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara, zorluklara rağmen emperyalist güçlere karşı büyük bir zafer kazanılmıştır. Tüm farklılıklara ve zorlu şartlara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde mücadele yürüten Türk halkı Çanakkale Zaferini başarıya taşımıştır.
Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dünyanın ve ülkemizin tarihini yeniden çizerek tüm mazlum halkların emperyalizme karşı ilk zaferini ve Kurtuluş Savaşı’mızın direniş ruhunu oluşturmuştur.
Emperyalizme karşı kazanılan Çanakkale Zaferi,  sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir.  Kurtuluş savaşımızın temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.
Çanakkale Zaferi; insanlık tarihinin en büyük ve en çetin mücadelesinin yaşandığı savaşların yaşandığı topraklardır.
Çanakkale Zaferi, her siperde omuz omuza mücadele eden askerlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, genç ve yaşlılarımızın kan ve gözyaşlarının eseridir.
Çanakkale Zaferi; emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın tarihidir.
Çanakkale Zaferi; Türk Ulusuna, tüm dünyanın hayran olduğu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir.
Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş zeminini hazırlayan koşulları oluşturmuştur.
Çanakkale Zaferi: Türk Ulusuna demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 18 Mart 1915 Çanakkale Destanı’nın 104. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü  ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları