loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten 'emekli memurlara aile yardımı için' kanun teklifi önerisi

Birleşik Kamu İş'ten 'emekli memurlara aile yardımı için' kanun teklifi önerisi
Tarih: 08.08.2019 - 14:07
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş'in hazırlanmasına katkı sağladığı devlet memurları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM’ye verildi.

CHP Antalya MilletvekiliÇetin Osman Budak tarafından  devlet memurları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verildi.

Birleşik Kamu İş'in kanun teklifi hazırlanmasına katkı sağladığı öneride memurların çalışırken eşleri için aldıkları aile yardımı ödeneğinin, emekliliklerinde de devam ettirilmesi öngörüldü. 

CHP’li Budak tarafından memura aile yardımının devam etmesi için Meclis’e sunulan devlet memurları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin genel gerekçesi şöyle:

“Ekonomik koşulların giderek zorlaştığı günümüzde, dar ve sabit gelirli kesimler hayatlarını idame ettirmekte güçlük çekmektedir. Bu kesimlerin başında ise emeklilerimiz gelmektedir. Enflasyona en duyarlı kesim olan ve enflasyondan en çok etkilenen emeklilerimiz, giderek artan zorunlu giderlerini bile karşılamakta zorlanmaktadır. Kanun teklifi ile memurları, emeklilik dönemlerinde hayat koşullarının bir nebze de olsa iyileştirilmesi amaçlanmıştır.”

 

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları