loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten Memur Sen'e 'genel grev' için çağrı

Birleşik Kamu İş'ten Memur Sen'e 'genel grev' için çağrı
Tarih: 20.08.2019 - 16:42
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, iş bırakma kararı alan Memur Sen'e iş bırakma eylemine destek için genel greve gitme şartıyla çağrıda bulundu.

Hkümetin memurlara 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam teklifi sonrası Memur Sen iş bırakma eylemi kararı almıştı. Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Memur Sen'in iş bırakma eylemiyle ilgili olarak "Memur-Sen 1 Ağustos’tan günümüze bir tiyatro gösterisi oynamıştır. Grev kararı alacaksa son günü beklemesine gerek yoktu, AKP iktidarının pervasızlığı günler öncesinden belliydi" diyen Mehmet Balık "Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hayatında hiç kamu emekçilerinin ve işçinin yanında olmadığını biliyoruz ve grev yapmadığını yeni öğrenmiş bulunuyoruz" eloeştirisinde bulundu. 

Genelş greve gitmek şartıyla Memur Sen'e seslenen Mehmet Balık "Ali Cengiz oyunlarına gerek olmadığını, 20 Ağustos’ta alınan Ankara iliyle sınırlı tutulan “iş bırakma” kararını genel greve dönüştürmesi şartıyla koşulsuz ve şartsız destek vereceğimiz ilan ediyoruz" dedi. 

Mehmet Balık'ın Memur Sen'in iş bırakma eylemine ilişkin açıklaması şöyle:

"AKP iktidarının, ilk teklifini revize ederek 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam teklifi etmesi de kamu emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarına merhem olmayacaktır. 

Yandaş konfederasyon, hükümetin kamu emekçilerine yıllardır buçuklu oranlarla zam teklif etmesine sessiz kalmış bugün de sadece memnuniyetsizliğini AKP iktidarını incitmeden dile getirmektedir.

Memur-Sen 1 Ağustos’tan günümüze bir tiyatro gösterisi oynamıştır. Grev kararı alacaksa son günü beklemesine gerek yoktu, AKP iktidarının pervasızlığı günler öncesinden belliydi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hayatında hiç kamu emekçilerinin ve işçinin yanında olmadığını biliyoruz ve grev yapmadığını yeni öğrenmiş bulunuyoruz.

Grev ve lokavtta neler yapılır veya neler yapılmaz diye yandaş konfederasyona sendikal tarihe bakmasını tavsiye ediyoruz.

Grev hakkı olmadan oturulan sözde “Toplu İş Sözleşmesi” masası zaten çarpıktı defalarca da yandaş konfederasyona anlatmaya çalıştık.

Kamu emekçilerini toplu sözleşme masasında satan, kendine verilen yasal süreyi sonuna kadar kullanan, hiçbir sorun yokmuş gibi hareket eden, diğer konfederasyonları yok sayan, imza atmaya hevesli yandaş konfederasyon her zamanki gibi yine milyonlarca kamu emekçisini kandırmaya çalışmaktadır.

Çok para haramsız çok laf yalansız olmadığı gibi yandaş konfederasyon kıvırmaya, Sözde Toplu Sözleşmeyi imzalaya çalışmakta ancak ne yapacağını bilemiyor, yarım yamalak 20 Ağustos’ta Saat 15.00’te Ankara iliyle sınırlı “iş bırakma” kararı alıyor.  

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; yandaş konfederasyona sesleniyoruz:

 Ali Cengiz oyunlarına gerek olmadığını, 20 Ağustos’ta alınan Ankara iliyle sınırlı tutulan “iş bırakma” kararını genel greve dönüştürmesi şartıyla koşulsuz ve şartsız destek vereceğimiz ilan ediyoruz"


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları