loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten 'Menemen olayı' mesajı

Birleşik Kamu İş'ten 'Menemen olayı'  mesajı
Tarih: 23.12.2020 - 12:09
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu devrim şehidi Kubilay'ın katledilmesinin 90. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet tarihine “Menemen olayı” olarak geçen menfur saldırının, 90. yılında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu bir mesaj paylaştı. 

Kubilay ve arkadaşlarının ölüm yıl dönümünde Birleşik Kamu İş'in yayımladığı mesaj şöyle:

"Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Beyin, şehit edilişlerinin 90. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. 

Devrim şehitleri; Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini korumak uğruna 23 Aralık 1930’da Menemen’de eli kanlı cumhuriyet düşmanlarının isyanın bastırmak isterken şehit düştüler.

Menemen’de sadece Kubilay ve kahraman bekçilere saldırılmadı. O gün Cumhuriyet’i, laikliği ve aydınlanma yolundaki devrimleri kabul etmeyen gerici zihniyet Türkiye Cumhuriyeti’nin damarlarını koparmak istedi. Ancak o gün asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, canı pahasına genç cumhuriyetimizi savunma ve koruma kararlılığı göstermiştir.

Asteğmen Kubilay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma kararlılığı, bugün laik cumhuriyet ile ulusal birliğimizi koruma ve savunma kararlılığımızın iradesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaştırılması ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti her dönemde gericilerin, irtica yanlılarının ve ayrılıkçıların hedefi olmuştur.

Cumhuriyetin kazanımlarını, tam bağımsızlığı, Atatürk ilke ve devrimlerini, laik devleti, içine sindiremeyen gerici zihniyet ile mücadele edilerek cehalet ortadan kaldırılmadıkça irtica faaliyetler devam edecektir.

Dün olduğu gibi bugün de yarın da saltanat ve hilafet özlemi ile halkın dini duygularını sömürenler ve dini devlet işlerini ve şahsi işlerine kullananlar bulunacaktır.

Laik cumhuriyet ve cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle çatışma içinde olan siyasal iktidar iş başındadır. Tarikatçılık, şeyhlik, dervişlik yaparak gericilikten beslenen o günkü zihniyet bugün de devam etmektedir. 

Menemen olayı, Cumhuriyet tarihimizde kara bir leke olarak kalmaya devam edecektir.

Gericilik ve  irticai faaliyetler karşısında her Türk vatandaşı o gün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet için gerekirse birer Kubilay olacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, düşünceleriyle de ulusumuzun aydınlık yarınlarına ışık tutacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle devrim şehidimiz Kubilay’ı minnetle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları