loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş'ten 'Sivas katliamı' mesajı

Birleşik Kamu İş'ten 'Sivas katliamı' mesajı
Tarih: 01.07.2021 - 13:24
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Birleşik Kamu İş Sivas katliamının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı açıklama şöyle:

"2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta gerçekleşen ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’ndeki 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yakılarak katledilmesinin üzerinden 28 yıl geçti.

Sivas’ta 35 can “şeriat isteriz” diyen gericiler tarafından katledildi. Bu gerici slogan Sivas’ta, Cumhuriyet devriminin en önemli kavşağı ve kalesinde atılmıştır. Cumhuriyetin temelinin kurulduğu Sivas’ta, gözü dönmüş caniler ellerinde meşalelerle ve benzin bidonlarıyla “Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak”  sloganları atmıştır.

Sivas Katliamı, siyasal İslam’ın ve gericiliğin katliamıdır. Katliam boyunca atılan sloganlar laikliği, demokrasiyi, çağdaşlığı, aydınlığı ve insanlık değerlerini hedef almıştır.

Sivas’ta insanın insanca yaşaması için mücadele eden aydınlara kıyılmamıştır. O gün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri hedef alınmıştır.

28 yıldır süren bir katliamın davası zaman aşımına uğratıldı, katilleri cezasızlıkla ödüllendirildi ve ödüllendirme devam etmektedir. Sivas Katliamı bir insanlık suçudur, insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Sivas katliamını gerçekleştiren anlayış ile bu planlamayı yapan failler hiç soruşturulmadı.

Sivas Katliamı; ülkemizin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasisine, eşitliğine, özgürlüğüne ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıdır.

Gerçek katiller cezalandırılıp yüreklere su serpilmedikçe, karanlıklar aydınlanmadıkça da bu ateş sönmeyecektir.

Sivas’ta yaşananlar, haykırışlar ve görüntüler hafızalardadır. Türkiye tarihindeki bu utancı temizlemenin geleceği de aydınlatmanın tek yolu adalettir.

İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları ve bu suçları işleyenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Her ölüm acıdır, her öldürme şekli insanlık dışıdır. Yakarak insan öldürmek vahşettir.  Bu nedenle katliamın üstüne kadar örtülmek istenirse istensin tarihe bir kara leke olarak kalacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; aradan geçen 28 yılda Madımak ateşi canımızı yakmaya devam ettiğini belirtiyoruz ve katliamda hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz." 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları