loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş'ten TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'a sert tepki: Kamu işçilerinin ve emek hareketinin nasıl satıldığını gösterdi

Birleşik Kamu-İş'ten TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'a sert tepki: Kamu işçilerinin ve emek hareketinin nasıl satıldığını gösterdi
Tarih: 14.08.2019 - 13:13
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TÜRK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'a Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'la yaptığı açıklama sırasında mikrofonun açık olduğunu fark etmeden sarf ettiği sözler nedeniyle tepki gösterdi.

Birleşik Kamu-İş Başkanı Mehmet Balık, "Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonu kapalı zannederek sarf ettiği "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" şeklindeki sözleri kamu işçilerinin ve emek hareketinin nasıl satıldığını gösterdi" dedi.

"Dün Ergün sattı, yarın da satar Ali. Size huzur vermez, emekçinin vebali" diyen Balık'ın açıklaması şöyle

"Türk-İş ve Memur-Sen’in tavırları emekçilerden yana olmayacaktır.  Biliyoruz ki biri satışı göstermesi açısından diğeri yandaşlığı sergilemesi açısından üstüne düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonu kapalı zannederek sarf ettiği "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" şeklindeki sözleri kamu işçilerinin ve emek hareketinin nasıl satıldığını gösterdi.
Emek mücadelesi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu sarı sendika anlayışı unutulmayacaktır.
Kamu işçilerini ilgilendiren Sözde Toplu Sözleşme süreci 2019 için yüzde 8+4; 2020 için yüzde 3+3 olarak belirlenmesi elbette yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik olacaktır.
5. Dönem Sözde Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen de kamu emekçilerini aynı şekilde satacaktır. Siyasi iktidarın arka bahçesi konumuna gelmiş sözde konfederasyonlar ve sendikalar ile Sözde Toplu Sözleşme masasının çarpıklığı bugünden bellidir.
Kamu emekçilerinin ve işçilerinin; ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki talepleri ve sesleri masada olmayacaktır.
2019 5. Dönem 2020-2021 Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri diye bir şey yoktur ortada bir tiyatral gösteri ve aktörleri vardır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bu orta oyununda figüran olmak yerine, kamu emekçilerinin sendika özgürlüğü, grev ve toplu sözleşme hakkı, mali ve sosyal hakları için verdiği meşru mücadelesini alanlarda sürdüreceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları