loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal İş Sendikası'ndan 5 Şubat grevi öncesi basın açıklaması

Birleşik Metal İş Sendikası'ndan 5 Şubat grevi öncesi basın açıklaması
Tarih: 23.01.2020 - 10:03
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İş Sendikası, 5 Şubat'ta yapılacak grev öncesi basın açıklaması yapacak.

Birleşik Metal İş de 5 Şubat'ta çıkılacak grev öncesi bugün (23 Ocak 2020) bir basın açıklaması yapacak. Basın açıklaması Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde saat 12.00'de gerçekleşecek.

Basın toplantısında "Metal İşçisinin Gerçeği 2020" araştırması paylaşılacak. Toplu szöleşmede gelinen aşama da aktarılacak.

Birleşik Metal İş'in basın açıklaması çağrısı şöyle:

"130 bin metal işçisi adına yürütülen grup toplu iş sözleşmesinde uyuşmazlık aşaması sona erdi. Artık grev kapıda. İşveren Sendikası MESS’in sözleşmede önerdiği teklifler içinden geçtiğimiz ekonomik koşullarda işçilerle alay etmek demektir.

MESS ile sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında hazırlandığımız 5 Şubat grevimiz öncesinde, metal işçilerinin yaşama ve çalışma koşullarının incelendiği “Metal İşçisinin Gerçeği 2020” Araştırması ve toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlık nedenleri, gelinen aşama ve MESS’in taleplerine metal işçilerinin vereceği yanıtlar, sendikamız genel yönetim kurulu ve metal işçilerinin katılımıyla 23 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları