loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal-İş ve MESS arasında anlaşma sağlandı

Birleşik Metal-İş ve MESS arasında anlaşma sağlandı
Tarih: 02.02.2020 - 17:53
Kategori: Sendika

5 Şubat’ta greve çıkacağını açıklayan Birleşik Metal-İş , MESS ile toplu sözleşme imzaladı.

130 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal'in ardından Birleşik Metal-İş de anlaşma imzaladı.

Türk-Metal'in imzaladığı yüzde 17’lik zammı kabul etmeyen Birleşik Metal-İş 5 Şubat’ta greve çıkacağını açıklamıştı.

Birleşik Metal İş'ten yapılan açıklama şöyle:

"Sendikamızla MESS arasında sürmekte olan 2019-2021 dönemi grup toplu iş sözleşmesinde grev aşamasına gelinmiş ve Sendikamız 5 Şubat 2020 günü uygulanmak üzere grev kararı almıştı. 
Grev hazırlıklarının yapıldığı bu aşamada, sorunun çözümünü sağlamak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devreye girmiş ve sendikamızla MESS arasında arabuluculuk yapmak üzere 2 Şubat 2020 günü Sendikamızı Bakanlığa davet etmiştir. Sendikamız da bu davet üzerine Bakanlığa gelerek görüşmede bulunmuştur. Bu görüşmede grup toplu sözleşmesi imzalanmıştır. 
MESS'le anlaşmazlık konuları arasında bulunan, MESS'in sözleşmenin 3 yıl olması talebi başta olmak üzere, kazanılmış hakları geriye götürmeyi hedefleyen ve esneklik içeren talepleri bulunmaktaydı. MESS, tüm bu taleplerini geri çekmiştir.  
 
Ücret zamlarında gelinen durum şöyledir. 1. altı ay için ücret zammı ortalama yüzde 17.3'dür. Sosyal haklarla birlikte ilk 6 aylık artış yüzde 18,50 olmuştur. İkinci 6 aylık dönemde (1 Mart 2020 tarihinde) ücretler yüzde 6 oranında artacaktır. Bu oranın enflasyon oranının altında kalması durumunda enflasyon oranında artış yapılacaktır. 
Sosyal haklara ise, yıllık yüzde 20 artış yapılacaktır. Sosyal hakların ikinci yıl artış oranı yıllık enflasyon oranında olacaktır. 
Bugün Bakanlıkta yapılan toplantıda taraflar, bundan sonraki dönemde de uyumlu bir çalışma ilişkisinin sürdürülmesinin yararlı olacaklarını belirmişlerdir. 
Bu gelişmenin ortaya çıkmasına aracılık eden Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teşekkür ederiz."
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları