loading
close
SON DAKİKALAR

Birnak işçileri direnerek kazandı

Birnak işçileri direnerek kazandı
Tarih: 11.02.2012 - 21:01
Kategori: Sendika

Konya’da Nakliyat-İş’e üye olduğu için işten çıkarılan Birnak işçileri 17 Ağustos’ta işyeri önünde başlattıkları direnişlerini kazandı.

İşçiler, dün (26 Eylül) toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışmak üzere sendikalı olarak işbaşı yaptı. Birnak direnişi, sendikasızlaştırmaya karşı önemli bir kazanım oldu. 

Direnişteki işçiler 17 Ağustos’tan bu yana emniyetin ve işverenin baskıları karşısında kararlı bir tutum sergiledi. Direniş süresince Topkapı Konya Nakliyat Ambarı’nda çalışan işçiler de direnişteki işçilere destek verdi. Son olarak üst işveren Yöntem Kargo ile Nakliyat-İş arasında yapılan görüşmeler sonucunda 10 işçinin sendikalı ve toplu iş sözleşmesi kapsamında olmak üzere Barış Nakliyat işyerinde işbaşı yaptı. 

Konya’daki nakliyat ambarlarında sendikasız ve toplu iş sözleşmesiz koşullarda işçi çalıştırmak isteyen Birnak şirketi, işyerinde, Nakliyat-İş’e üye olan 10 işçiyi işten çıkarmıştı. Yöntem Kargo’nun taşeronu Birnak, kendi işyerinde çalışan işçileri ise İstanbul’da Ersan Bina Yönetimi – Güvenlik işyeri adına çalışıyormuş gibi göstermişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları