loading
close
SON DAKİKALAR

BİSAM: Açlık sınırı 2 bin 816 TL, yoksulluk sınırı 9 bin 739 TL oldu

BİSAM: Açlık sınırı 2 bin 816 TL, yoksulluk sınırı 9 bin 739 TL oldu
Tarih: 18.05.2021 - 08:47
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamalarına göre, açlık sınırı 2 bin 816 TL, yoksulluk sınırı ise 9 bin 739 TL'ye yükseldi.

Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (BİSAM), "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Nisan 2021 Dönem Raporu"nu yayınladı.

BİSAM'ın raporuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 816 TL’dir. Bu harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutar. Yoksulluk sınırı ise 9 bin 739 TL olarak gerçekleşti.

BİSAM'a göre, yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 758 TL, yetişkin bir kadın için 733 TL, 15-18 yaş bir genç için 800 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 524 TL olarak hesaplandı.

Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 9 bin 739 TL'ye ulaşıyor.

BİSAM'ın raporu şöyle:

Günlük harcamalarda Nisan 2021’de en yüksek maliyet grubunu süt ve süt ürünleri grubu 31.75 TL’lik harcama gereksinimi ile oluşturuyor. Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 17.98 TL. Sebze ve meyve için yapılması gereken harcama miktarı 17.74 TL, ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 5.91 TL. Katı yağ ve sıvı yağ ise 6.71 TL’lik masraf yapılması gereken ürün grupları. Yumurta için 1.38, şeker, bal, reçel ve pekmez için ise 4,32 TL harcama yapılması gerekiyor.

İSTANBUL’DA AÇLIK SINIRI 2 BİN 974 TL

İzmir'de açlık sınırı 3 bin 39 lira olarak belirlendi. İzmir'i, İstanbul 2 bin 974 liralık açlık sınırı ile takip ediyor. Ankara'da ise açlık sınırı 2 bin 760 lira olarak tespit edildi.

Tedarik ve üretim zincirlerinin merkezinde yer alan, salgının en fazla hissedildiği kent olan İstanbul’da açlık sınırı 3 bin TL’ye yaklaştı. İstanbul, işçilerin hem salgınla hem yoksullukla en çok mücadele ettiği kent oldu."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları