loading
close
SON DAKİKALAR

Biz de senin gibi tereddüt etmeyiz

Biz de senin gibi tereddüt etmeyiz
Tarih: 18.01.2015 - 09:38
Kategori: Siyaset

Aydın’da Charlie Hebdo, Cumhuriyet ve CHP’ye yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'O âlemlere rahmet olan yüce Peygamber için her şeyimizi feda ederiz' diye konuştu...

Aydın’da Charlie Hebdo, Cumhuriyet ve CHP’ye yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “O âlemlere rahmet olan yüce Peygamber için her şeyimizi feda ederiz” diye konuştu...

Aydın İl Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Türkiye’nin ve istiklal aşkıyla yola çıkan efelerin manevi geçmişine ihanet edercesine Charlie Hebdo’da yayımlanan karikatürleri basmaya kalkışanlar oldu ve buna kim sahip çıktı? Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıktı, ‘Geçmiş olsun’ dediler. Bizim, prensibimiz açıktır, her yerde şiddete, teröre karşı çıkarız ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayız” açıklamasını yaptı. Davutoğlu, konuşmasında Adnan Menderes’i de anarak “Eğer senin emanetini, yani milli iradeyi korumak gerekirse senin gibi dar ağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz” dedi.
Davutoğlu, partisinin Aydın Atatürk spor Salonu’ndaki 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Konuşmasına, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe ile Vatan uğruna şehit olanları selamlayarak başlayan Davutoğlu, Adnan Menderes’in, “tek parti zulmüne karşı ayağa kalkan şehit başbakan” olduğunu belirterek, Aydın’ı “istiklalin meşale şehirlerinden biri” olarak tanımladı. Davutoğlu, şunları söyledi:

* GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ TÜRKİYE: Eğer Demirci Mehmet Efe, Yörük Ali Efe, o yiğitler 2001 Türkiye’sine bakmış olsalardı derlerdi ki ‘Ah bizim istiklalimiz için can verdiğimiz, kan döktüğümüz bu devlet bu hale düşecek miydi’ derlerdi. Çünkü 2002 Türkiyesi, bir IMF memuruna hesap vermek zorunda kalan Türkiye idi. Ama yine şimdi baksalardı o yiğitler, o yörükler, o onuru için, namusu için her şeyi veren o aziz şehitler gelmiş olsalar şu anda aramıza herhalde derlerdi ki, ‘İşte görmek istediğimiz Türkiye bu’.

* SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ: 2002’de tanklarını bile tamir etme acizliği olan Türkiye, bugün kendi savaş uçağının ön tasarım aşamasına gelmiş ve 2023’te kendi savaş uçağını yapan güçlü ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti var.

* HAKARETE GÖZ YUMMAYIZ: Paris’te dünya liderleriyle birlikte terör saldırısına karşı yürürken yine aynı temel ilkeden hareket ederek ama aynı şekilde Türkiye’de de vurguladığımız gibi dünyanın hiçbir yerinde Hazreti Peygamber’e hakaret edene karşı sessiz kalmayız, atıl durmayız. Hazreti Peygamber’in onuru bütün bir insanlığın onurudur. O âlemlere rahmet olan yüce Peygamber için her şeyimizi feda ederiz. Ama maalesef Türkiye’nin ve istiklal aşkıyla yola çıkan o efelerin manevi geçmişine de ihanet edercesine bu karikatürleri basmaya kalkışanlar oldu. Buna kim sahip çıktı? CHP sahip çıktı. ‘Geçmiş olsun’ dediler. Bizim prensibimiz açıktır. Her yerde şiddete karşı çıkarız, teröre karşı çıkarız ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayız.

* KİRLİ ÇAMAŞIRLAR ORTADA: (‘Vur vur inlesin CHP dinlesin’ tezahüratı üzerine) Şişli’de birbirine vuran vurana, mahkemeye giden gidene, şantaj yapan yapana. Bütün kirli çamaşırlar ortaya çıktı. Bir Şişli’yi bile idare edemeyenler Türkiye’yi nasıl idare edecekler.

* TEREDDÜT ETMEM: Menderes rahmetlinin diyarından sesleniyorum. Dedim ki ahirette mekanın cennet olsun, sen şehitsin. Eğer senin emanetini, yani milli iradeyi korumak gerekirse senin gibi dar ağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz. Menderes’in şehadetinden sonra aynen o zaman onurlu şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde bazı gruplar hiyerarşi tanımadan, Ordu geleneğine saygı göstermeden paralel bazı Cuntalar, yapılar oluşturmuşlarsa ve Menderes’i şehadete götürmüşlerse daha sonra bu 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta tekrar etmişse işte şimdi de benzer bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımızda demokrasiyi korumak konusunda hiç tereddüt etmedik. TSK içinde geçmiş cunta gibi paralel oluşması gibi bu sefer de 17 - 25 Aralık ile TIR baskınında bir başka paralel çete Türk demokrasisine darbe vurmaya kalkıştı. Ama şaşırdıkları hesap etmedikleri şuydu. Bu kez karşılarında kaya gibi duran Ak Parti kadroları vardı.

* DEMOKRASİ DIŞINDAN MEDET UMUYORLAR: CHP’nin bir milletvekili genel başkan Kılıçdaroğlu’na 12 soru sordu, paralel çeteyle ilişkiler konusunda. Çarpıcıdır bir Aydın milletvekili de CHP’li, ‘Eskiden kurtulma şansımız vardı ordu müdahale ederdi şimdi o şans da kalmadı’ deme zilletini gösterdi. Hep medet umdukları yer ya darbeler ya paralel çeteler. Onlar demokrasi dışından medet umuyorlar. Sonra da yüzsüzce gelip Menderes’in memleketi Aydın’dan oy istiyorlar. Biz ise ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın sadece ve sadece milli iradeye sahip çıktık.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları