loading
close
SON DAKİKALAR

'Biz demokrasi getiriyoruz'

'Biz demokrasi getiriyoruz'
Tarih: 11.02.2012 - 19:32
Kategori: Siyaset

Salıcı, CHP’de “yeni” ile “eski” tartışmasının yaşanmadığını ifade ederek “Partiyi büyütmek isteyenler ile parti eskiden olduğu gibi kalsın diyenlerin tartışması var” dedi.

CHP’nin “mahalle delegesi seçimleri”nde yaşanan gerginliğin, parti içi demokrasinin gereği olduğu belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, delege seçimlerinde parti içinde demokratikleşmenin yaşandığını belirterek “Normal bir süreç işliyor. Bu süreç şimdiye kadar normal, işlemediği için tartışma varmış gibi görünüyor. 39 ilçedeki 900 mahallede seçim yapıyoruz” dedi.

CHP’de 21 Ocak tarihinde başlayan “mahalle delegesi seçimleri” 19 Şubat tarihinde sona erecek. Delege seçimleri 200 bin partili oy kullanacak. Delege seçimlerinin ilçe kongresini belirlemesi açısından büyük önem taşıyor. İlçelerde gerçekleştirilen seçimlerin yeterince duyurulmaması, listelerin masa başında hazırlandığı yönündeki iddialar ise istifalarla sonuçlanıyor. CHP’de herhangi bir kaosun olmadığını, seçimlerin demokratik bir ortamda geçtiğini anlatan İl Başkanı Salıcı, “Üyelikler, 17 Aralık tarihinde askıya çıktı. Biz bunu web sayfasında yayımlıyoruz. 200 bin üyemiz TC kimlik numarası ile nerede oy verilebileceğini görebiliyor” dedi. Seçimlere yönelik gerekli duyuruların yapılmadığına yönelik iddialar üzerine değerlendirme yapan Salıcı, şöyle devam etti: “Tüm ilçelere gönderdiğimiz ve bizde de bulunan çizelgelerde nerede ve ne zaman seçim olacağı yazıyor.”

‘Taban merkeze sahip çıkıyor’

Yıllardan bu yana seçimlere ilişkin prosedürlerin normal bir şekilde uygulanmadığını kaydeden Salıcı, şunları söyledi: “Geçen kurultaylarda, kongrelerde birbirlerine rakip olmuş kişiler aynı listelerde bir araya gelmek istemiyor. Bunlardan kaynaklanan sıkıntılar olabiliyor. Biz de diyoruz ki, o zaman çıkarın ikinci bir liste ile yarışın. Delege seçimlerinde bundan önce demokratik olduğu, şimdi zedelendiği iddiaları doğruyu yansıtmıyor. Partide çok uzun zamandan bu yana ilk kez sandık kuruluyor. Partinin tabanı partinin genel merkez çizgisine sahip çıkıyor. Birçok yerde tek liste çıkıyor. Burada istifaların nedeni ‘kaybetmiş olma’ olabilir. Kavgaların nedeni ise ‘işin iyi organize edilmemesi’nden kaynaklanıyor olabilir. Eksik varsa bu düzeltilir. Kimse hak kaybına uğramaz.”

‘Tüzükten biz de rahatsızız’

Salıcı, tüzük kurultayına ilişkin “Var olan tüzükten biz de rahatsızız. Burada sorun, tüzük kurultayı için imza toplayıp daha sonra bunu olağanüstü kurultaya çevirme niyeti. Biz böyle bir oldu bittiye karşıyız. Biz tüzüğün adamakıllı tartışılmasını, ilçelerden gelen önerilerin değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları