loading
close
SON DAKİKALAR

'Biz Kürt halkı olarak binlerce kez davacıyız'

'Biz Kürt halkı olarak binlerce kez davacıyız'
Tarih: 11.02.2012 - 23:52
Kategori: Siyaset

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili, "Biz Kürt halkı, BDP olarak, bunlardan binlerce kez davacıyız" dedi

Kışanak, partisinin Şanlıurfa teşkilatınca düzenlenen "Dayanışma yemeği"nde yaptığı konuşmada, birbirlerine güç vermeleri gereken bir süreçten geçtiklerini savundu. "Çözüm olanaklarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı" bir dönemden geçildiğini ileri süren Kışanak, şöyle konuştu: 

"Kürt halkının örgütlü olması, siyasal taleplerini net bir şekilde ortaya koyması bu sorunu çözmek için en büyük olanak ve imkandı. Bize saldırarak, bizi tasfiye etmek isteyenler aslında çözüm olanaklarını tasfiye etmek istiyorlar. Binlerce yoldaşımızı ve arkadaşımızı bu nedenle tutukladılar. Kürt halkının örgütlü gücünü dağıtarak, tasfiye ederek, Kürt sorunu artık yoktur aşamasına gelineceğini kimse zannetmesin. Bunların niyeti bu." 

Konuşmasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına da değinen Kışanak, şunları söyledi: "Birileri, AKP hükümeti, Başbakan diyor ki ’bunlar iktidarı devirmeye çalıştılar, biz onun için davacıyız, şikayetçiyiz. Biz Kürt halkı olarak, BDP olarak, örgütlü Kürt direnişi olarak bunlardan binlerce kez davacıyız. Onlar bir kere davacı, biz binlerce kez davacıyız. Ama bizim davamızı görecek bağımsız bir yargı yok ortada."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları