loading
close
SON DAKİKALAR

'Bize 1001 gece masalı anlatmayın'

'Bize 1001 gece masalı anlatmayın'
Tarih: 12.02.2012 - 04:15
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay'ın bin iki gündür Silivri cezaevinde tutuklu olmasına, gazeteci ve siyasilerden meşaleli tepki

Balbay'ın tutukluluğu için "Bize 1001 gece masalları anlatmayın" diyen grup, ellerinde meşale ile Taksim'den Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü. 

Gazeteci Mustafa Balbay, tam 1002 gündür Silivri cezaevinde, yani tutuklu. 

Balbay'ın tutukluluğunun 1001. gününde (dün) gazeteci arkadaşları "Bize 1001 gece masalı anlatmayın, gazetecileri serbest bırakın" diyerek eylem yaptı. Protesto için özellikle güneşin batması beklendi.

Ellerinde, 963 gündür tutuklu olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, 1001 gündür tutuklu olan Mustafa Balbay ve onlarca tutuklu gazetecinin resmi vardı. Taksim Meydanı'nda toplandılar, Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdüler.

Gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in gazeteci arkadaşları da ordaydı. Siyasilerde onlara destek oldu.

Meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşün ardından söz alan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Alper Turgut, "İşini yapmaya çalışan gazeteciler, ya Ergenekon’un ya Devrimci Karargah’ın ya da KCK yapılanması içinde gösteriliyor" dedi. Mustafa Balbay’ın 1001 gündür tutuklu olduğunu hatırlatan Turgut, son tutuklanan gazeteci Cengiz Kapmaz’ın da derhal serbest bırakılmasını talep etti. 

"Tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diyen Turgut, gazetecilerin özgürce mesleklerini icra edemediği bir memlekette korku ikliminin dağılmasının mümkün olmayacağını söyledi. Öte yandan 26 Aralık’ta ikinci duruşması görülecek Oda TV Davası’nda olacaklarını söyleyen Turgut, "Bu dava ne kadar uzatılırsa uzatılsın, kamuoyunun ilgisi ne kadar dağıtılmaya çalışılırsa çalışılsın arkadaşlarımızın, gazetecilerin yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından konuşan Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner, "Yargısız infazlarla terör suçlusu gösteriyorlar. Tek bir terör suçlusu yok. Demokrasiyi yeniden demokrasi yapalım. Dayanışma içinde olmalıyız. Binbir gece masallarına boyun eğmeyeceğimize olan inançla yargısız infazlara karşı direneceğiz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları