loading
close
SON DAKİKALAR

''Bizi en çok meşgul edecek konu siber güvenlik''

''Bizi en çok meşgul edecek konu siber güvenlik''
Tarih: 04.10.2011 - 20:42
Kategori: Bilim & Teknoloji

BTK Başkanı: Türkiye'nin bilişim sektöründeki yeri konusunda mütevazı olamaz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, ''Gelecekte bizi en çok meşgul eden konulardan biri siber güvenlik olacaktır'' dedi.

Acarer, Noterler Birliğinde düzenlenen Siber Güvenlik Çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim sektöründeki yeri konusunda ''mütevazı olmadığını'' ifade ederek, telekomünikasyon alanındaki iyi konumunun yanı sıra, Avrupa'da internet kullanımında Hollanda ve İngiltere'den sonra üçüncü konumda bulunduğunu, sosyal paylaşım sitesi facebook'u dünyada en yaygın kullanan dördüncü ülkenin Türkiye olmasının da internetin yaygın kullanımına bir örnek olduğunu söyledi. 
Çalıştayın konusu olan siber güvenliğin önemine dikkati çeken Acarer, ''Siber güvenlik konusu gerçekten de çok önemlidir. Gelecekte bizi en çok meşgul eden konulardan biri siber güvenlik olacaktır'' dedi. TÜBİTAK ile bu yılın başında başka kuruluşların da katılımıyla bir siber güvenlik tatbikatı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Acarer, tatbikatın iyi sonuçlar verdiğini ifade etti. Bu tatbikat sayesinde birtakım eksiklikleri, zafiyet görülen yönleri tespit ettiklerini dile getiren Acarer, ''Ancak biz bu tatbikattan 3-4 ay sonra gerçek tatbikatı yaşadık. Biliyorsunuz, birçok hacker tarafından iletişim başkanlığımıza ve kurumumuza yönelik çok ciddi saldırılar oldu. O zaman gerçek durumumuzu gördük, iyiymiş yani, daha da düzeltmemiz lazım'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları