loading
close
SON DAKİKALAR

Blues'un ustaları Efes Pilsen Blues Festival'inde

Blues'un ustaları Efes Pilsen Blues Festival'inde
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali Efes Pilsen Blues Festival 22, bu yıl ilk defa online olarak da yayınlanan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki basın mensuplarının canlı olarak takip edebildiği tanıtım toplantısı ile başladı.

Lucky Peterson , Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney ile 20 farklı şehirde, 24 konserle unutulmaz bir blues deneyimi daha yaşatmayı vaat eden festival, 23 Eylül’de Adana’da verilecek konserle başlıyor.


Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen, Türkiye’yi Blues müziğinin devleriyle tanıştıran ve en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğine sahip olan Efes Pilsen Blues Festival, 22. yılında da tüm Türkiye’ye unutulmaz bir blues deneyimi yaşatacak.


Bu yıl ilk defa online olarak da yayınlanan ve bu sayede Türkiye’nin dört bir yanındaki basın mensuplarının da takip edebildiği festivalin tanıtım toplantısında, Efes Pilsen Blues Festival’in tam 22 yıldır Anadolu’nun dört bir yanına Blues müziğini götürdüğünü ve Güneydoğu Anadolu’dan Ege’ye, Akdeniz’den Karadeniz’e Efes Pilsen Blues Festival konserlerinin gerçekleştiği her yerde büyük ilgi gördüğünü belirten Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu; “Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali olan Efes Pilsen Blues Festival, Blues’a gönül verenlerle birlikte büyüdü. İlk ve tek olmak bize Blues müziğinin Türkiye’de daha iyi yerlere gelmesi ve daha çok insan tarafından dinlenmesi için de bir misyon yüklüyor” dedi. Topsakaloğlu sözlerine şöyle devam etti; “İlk Efes Pilsen Blues Festival konserine 18 yaşındayken gidenler bugün tam 39 yaşına girdi. 21 yılda 84 grup ve 256 sanatçının sahne aldığı 338 konser ile Türkiye’nin farklı uçlarından toplamda 406 binin üzerinde müzikseveri Blues müziğinin dev isimleriyle buluşturduk. Tüm bu rakamlar da gösteriyor ki;  Efes Pilsen Blues Festival bir döneme damgasını vurdu ve vurmaya da devam ediyor. Bu yıl da yine birbirinden usta isimlerle tüm Türkiye’de Blues fırtınası estireceğiz.”


Tanıtım toplantısında konuşma yapan Pozitif Müzik Proje Koordinatörü Uluç Dündar da “Pozitif olarak  ilk düzenlediğimiz organizasyonlardan biri olan, Türkiye’nin en köklü müzik festivali, Efes Pilsen Blues Festivalini bu sene 22. kez gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu sene 20 farklı şehirde 24 konserle Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney gibi Blues müziğin usta isimlerini Türk seyircisi ile buluşturacağız” dedi.


Bu yıl 23 Eylül-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Efes Pilsen Blues Festival 22, her yıl olduğu gibi bu yıl da Blues müziğinin efsane isimlerini ağırlayacak.Festivalin bu yılki konukları; blues müziğin en önemli isimlerinden Willie Dixon tarafından çok genç yaşta keşfedilen, New York`un en köklü blues müzisyenlerinden olan, ilk kaydını sadece 5 yaşındayken yayınlayan ve The Tonight Show ve The Ed Sullivan Show programlarında yıllarca sahne alan Lucky Peterson, San Francisco’lu armonika ustası Rick Estrin ve grubu The Nightcats ve Blues’un Mississippi ekolünü temsil eden en önemli sanatçılarından John Mooney, 20 farklı şehirde 24 konserle Blues fırtınası estirecek. Efes Pilsen Blues Festival, 22. yılında tam 7698 kilometre yol yapacak.


Festival bu yıl sırasıyla; Adana, Antakya, Mersin, Kayseri, Konya, Antalya, Denizli, Kıbrıs, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir’e konuk olacak.


Biletix’ten satışa sunulan Efes Pilsen Blues Festival 22’nin bilet fiyatları; İstanbul, Ankara ve İzmir için ön satışta tam 30TL, indirimli 20TL (kapıda tam 35TL, indirimli 25TL), Adana, Mersin, Antalya, Bursa, KKTC 25TL, Hatay, Denizli, Eskişehir, Edirne, Çanakkale 20TL, Kayseri, Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Balıkesir 15TL.


Kırılması Güç Bir Rekor:  84 grup, 256 sanatçı, 338 konser…


Efes Pilsen Blues Festival’de bugüne kadar 84 grup ve 256 sanatçı sahne aldı. 21 yılda toplam 338 konser gerçekleşti. Bu konserlere 406 binin üzerinde müziksever katıldı. İlk Efes Pilsen Blues Festival konserine 18 yaşındayken gidenler bugün tam 39 yaşında...

Sanatçılar Hakkında:


Lucky Peterson


Bu sene 22.'si gerçekleşecek olan Efes Pilsen Blues Festivali, New York’lu başarılı Blues müzisyeni Lucky Peterson'ı ağırlamaya hazırlanıyor! Blues müziğin en önemli isimlerinden Willie Dixon tarafından çok genç yaşta keşfedilen Peterson, müziğinde Gospel, Soul ve Rock’n Roll öğelerine bolca yer veriyor. İlk kaydını sadece 5 yaşındayken yayınlayan müzisyen, The Tonight Show ve The Ed Sullivan Show gibi önemli stüdyo programlarında uzun yıllar performans gösterdi. “The New Yorker” tarafından gitar ve keyboard’ın erbabı olarak adlandırılan müzik dehası Lucky Peterson, 'You Can Always Turn Around' isimli son albümünü ise geçtiğimiz yıl çıkardı. Albümünü star bir müzisyen kadrosu ile kaydeden; piyano, akustik ve elektrogitar başta olmak üzere birçok aleti birarada çalan ve blues'a modern bir yaklaşım getirmesiyle tanınan Lucky Peterson, Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında Türk izleyicisi ile buluşacak.


Rick Estrin & The Nightcats


San Francisco’lu armonika ustası, solist ve besteci Rick Estrin günümüz Blues müziğinin en kendine has isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. 1970’lerde henüz 20 yaşındayken Muddy Waters ve grubuyla armonika çalmaya başlayan Estrin, Blues’a adadığı 30 yılı aşkın müzik kariyerine 9 albüm sığdırmayı başardı. Rick Estrin yaptığı bestelerle Cab Calloway, Louis Jordan ve Willie Dixon gibi efsanevi isimlerle kıyaslanıyor. Hepsi farklı bir hikâye anlatan, keskin zekâ ürünü şarkı sözleriyle tempoyu hiç düşürmeyen Estrin, sahnede giydiği dikkat çekici kostümleri ile performansını zaman zaman konserden öte bir şova dönüştürmeyi de başarıyor. Rick Estrin grubu The Nightcats ile beraber, festivalin en şahsına münhasır performanslarından biri için Türkiye’de!


John Mooney


New Orleans’lı Blues müzisyeni John Mooney, Blues’un Mississippi ekolünü temsil eden en önemli sanatçılarından biri sayılıyor. Kendine özgü enerjik gitar çalış stiliyle dikkat çeken Mooney, 1976’da New York’tan New Orleans’a taşındığında, o dönemin özellikle R&B camiasında öne çıkan isimler The Meters ve Earl King ile tanışarak müzik kariyerine ilk adımları attı. 1979 yılında “Comin’ Your Way” isimli ilk albümünü çıkaran Amerikalı müzisyen, bunu takiben halen beraber turneye çıktığı grubu “Bluesiana”’yı kurdu. 2006 senesinde “Contemporary Blues Award” ödüllerinde en iyi albüm kategorisinde büyük ödülü aldı. Müzik basını tarafından “Gerçek bir New Orleans Efsanesi” olarak tanımlanan sanatçı, bugüne kadar tam 12 albüm yayınladı. John Mooney ve grubu “Bluesiana”, New Orleans Caz Festivali’nden sonra şimdi de Efes Pilsen Blues Festivali’nde müzikseverlerle buluşacak!


Efes Pilsen Blues Festival 22 Programı


23 Eylül 2011 Cuma  Adana  HiltonSA
24 Eylül 2011  Cumartesi  Antakya  Anemon Otel
25 Eylül 2011  Pazar  Mersin  Mer-Yat Merada Center
27 Eylül 2011  Salı  Kayseri  Hilton
28 Eylül 2011  Çarşamba Konya  Dedeman Konya Hotel
30 Eylül 2011  Cuma  Antalya  Rixos Downtown Hotel
1 Ekim 2011    Cumartesi Denizli  Richmond Pamukkale SPA Hotel
3 Ekim 2011    Pazartesi KKTC  Jasmine Court Hotel - Disco
5 Ekim 2011    Çarşamba Gaziantep Kalender Plaza
7 Ekim 2011    Cuma  Diyarbakır The Green Park Hotel
9 Ekim 2011    Pazar  Erzurum Polat Renaissance Hotel
11 Ekim 2011  Salı  Trabzon Zorlu Grand Hotel
13 Ekim 2011  Perşembe Ankara             Bilkent Otel
14 Ekim 2011  Cuma  Ankara             Bilkent Otel
15 Ekim 2011  Cumartesi Ankara             Bilkent Otel
17 Ekim 2011  Pazartesi  Eskişehir 222 Park
18 Ekim 2011  Salı  Bursa  Bursa Suare
19 Ekim 2011  Çarşamba Balıkesir           Asya Pamukçu Termal Otel
21 Ekim 2011  Cuma  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı - Rumeli Salonu
22 Ekim 2011  Cumartesi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı - Rumeli Salonu
25 Ekim 2011  Salı  Edirne  Turkuaz Eğlence ve Gösteri Merkezi
26 Ekim 2011  Çarşamba Çanakkale Kolin Hotel
28 Ekim 2011  Cuma  İzmir  İzmir Arena
29 Ekim 2011  Cumartesi İzmir  İzmir Arena

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları