loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdeleri açıyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdeleri açıyor
Tarih: 08.10.2021 - 10:31
Kategori: Kültür & Sanat

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2021 sezonunu, yeni oyunları “Kocasını Pişiren Kadın” ile açıyor.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları 15 Ekim Cuma günü Nurol Kültür Merkezi’nde perdelerini açıyor. Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik için BBŞT Müdürü Rezzan Şebin, "Sağlımız için pandemi koşullarına uygun olarak, koltukların %50 sini boş bırakıyoruz. Kültür Merkezi girişimizde de aşı ve PCR test kontrolü yapacağız. Oyunumuzun ilk gösterimi olması nedeni ile giriş ücretsiz olacağından, tiyatro severlerimizin telefonla yerlerini ayırtmalarını ve davetiyelerini önceden almalarını önemle rica ediyoruz.” dedi.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat yönetmeni Hüseyin Akşen ise "İşte bu zor zamanlarda, sanatın sokaklarına sapın. Şiirler, şarkılar dinleyin, sinemaya girin, sergiler izleyin veya sapın bizim sokağa. Aylardır sizin için hazırladığımız “KOCASINI PİŞİREN KADIN” oyunumuzu izleyin. Gülmeyi hatırlayacaksınız, umutlanacaksınız, sevmeye devam edeceksiniz. Çünkü tiyatro iyileştirir. Bekliyoruz."

Debbie İssit’in yazdığı ve çevirisini Yasemin Erbulun’un yaptığı “Kocasını Pişiren Kadın” oyununun yönetmen sandalyesine, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü kurucusu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Çevik Tan oturuyor. Tan, "Debbie İssit, Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile çağımızın -ne yazık ki kanıksanmış kadın trajedisini yüksek tempolu bir komedi içinde sunmayı başarmış. İki kadının karşısına, temel içgüdülerinden ödün vermeyen bir erkek çıkarmış ve çok bilindik bir aşk üçgeni hikayesinden kara komik bir atmosfer kurmuş. Oyun, coğrafya ayırt etmeyen konusu ile herkese tanıdık gelecek, bu aşinalığın içinden, trajikomik halimizle bizi yüzleştirecek bir seyirlik vadediyor." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları