loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum CHP'de sular durulmuyor!

Bodrum CHP'de sular durulmuyor!
Tarih: 11.02.2012 - 20:43
Kategori: Siyaset

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, düzenlediği basın toplantısında iddiaların asılsız olduğunu savundu...

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege seçimlerine hazırlanan CHP’nin, Ortakent- Yahşi Belde teşkilatındaki bazı üyelerin sahte imzayla istifa ettirildiği iddiası ve bu üyelerden 11’inin savcılığa suç duyurusunda bulunması ortalığı karıştırdı. 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, düzenlediği basın toplantısında iddiaların asılsız olduğunu savundu. Başkan Öztürk, "O üyeler zaten 2010 ve 2011 yıllarında kendileri dilekçe verip istifa etmiştir. Sahte imzayla istifa ettirlemeleri söz konusu değil. Her üyenin hakkını korumak benim kutsal görevimdir. CHP bu çirkin tezgaha düşmeyecek" dedi.

Bodrum İlçesi’nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege seçimleri öncesi, CHP Ortakent-Yahşi Belde Teşkilatı’ndaki bazı üyelerin sahte imzayla partiden istifa ettirildiği iddiası üzerine dün söz konusu kişilerden 11’i savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İlçe Başkanı: Çirkin Bir Karalama Kampanyası

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, parti yöneticileriyle bugün basın açıklaması düzenledi. Ülke genelinde CHP’nin yükselişe geçtiğini savunan Başkan Öztürk, iddialara sert tepki gösterdi. Öztürk şunları söyledi:

"Bu tür çirkin iftiralarla kamuoyunun yanıltılmasına izin veremem. Oynanan çirkin oyunu belgeleriyle açıklayacağım. Göreve geldiğimde bin 700 üyesi olan Bodrum CHP İlçe Teşkilatı’ndaki üye sayısı yaklaşık 2 yıllık süre içinde 4 bin 900’e yükseldi. Her bir üye bizim için kutsal olup, onların hakkını korumak benim birinci görevimdir. Yapılan iddialarla ilgili yaptığımız araştırmaya göre, son iki yıl içinde Ortakent beldemizdeki üyelerden 18’inin Belde Başkanı Ümit Baltutan’ın bilgisi dahilinde istifa ettiği, bizim değerlendirmemizin ardından istifaların Genel Merkez’e gönderildiği ortaya çıktı. Bu nasıl bir tezgahtır, nasıl çirkin bir karalama kampanyasıdır anlamayadık. Hakkımızda çirkin iddiaları ortaya atanlar hakkında bizler de suç duyurusunda bulunduk."

Üye Listelerine İtiraz Gelmedi

Konuyla ilgili konuşan CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü de, üye listelerinin 17- 27 Aralık’ta teşkilat binalarında asıldığını ve 6 Ocak’a kadar itiraz edilme süresinin bulunduğunu ancak hiç bir üyenin listelere itiraz etmediğini belirtti. İl Başkanı Ülkü, "Bu süre içerisinde üye listelerimize bugüne kadar hiçbir itiraz yapılmadığı gibi, istifa ettirildiklerini söyleyen bu kişiler ile ilgili ne ilçeden ne de genel merkezden tarafımıza bir bilgi verilmedi. CHP’ye yönelik her türlü oynanan oyuna karşılık verecek güçteyiz. ’Çamur at izsi kalsın’ düşüncesinin de ters tepeceğine inanıyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları