loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum halk plajı açıldı

Bodrum halk plajı açıldı
Tarih: 04.06.2019 - 16:06
Kategori: Yurt

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 'turizmin yoğun yapıldığı bölgelerde halk plajları açılması' hedefi kapsamında oluşturulan ilk plaj, Muğla'nın Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi Tavşanburnu mevkisinde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bayramın ilk günü Bodrum'daydı. Turizm Bakanlığı tarafından TURAŞ'a yaptırılan ve Türkiye'nin bakanlık tarafından hayata geçirilen ilk 'Halk Plajı' olan tesisi hizmete açmak amacıyla ilçeye gelen Bakan Ersoy, hem Bodrum protokolü ile paylaştı hem de incelemeler yaptı.

Sabah saatlerinde helikopter ile Dalaman'dan Bodrum'a gelen Bakan Ersoy'u Bakan Yardımcıları, Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AKP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ile partilileri ve İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu karşıladı.

Bakan Ersoy ve beraberindekiler, ilk olarak Tavşanburnu mevkiinde bakanlık tarafından yaptırılan halk plajına gitti. Turizm Bakanlığı'nın işlettiği ilk halk plajı olma özelliğini taşıyan tesisi dolaşan Ersoy, 400 kişi kapasiteli plajın ücretsiz girişi ve uygun fiyatlarıyla misafirlerini ağırlamaya başlayacağını söyledi.

Ersoy, Bodrum Kalesi'ne geçerek burada bir kez daha Kaymakam Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya geldi. Kale'nin restore edilen bölümleri ile Kuzey Hendeğindeki gösteri alanında incelemelerde bulunan Ersoy, Devlet Opera ve Balesi'nin ilk gösterisini 10 Haziran tarihinde bu sahnede gerçekleştireceğini açıkladı.

Bodrum için verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini söyleyen Ersoy, sırada Sualtı ve Arkeoloji Müzesi'nin olduğunu söyleyerek, bu konuda TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Ersoy'u uğurladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bodrum özelinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin ilçe turizmine katkı sağladığını belirterek, "Hem Kuzey Hendeğinin restorasyonunda hem de sezon boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları