loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum’da 6’ncı BIOR heyecanı başlıyor

Bodrum’da 6’ncı BIOR heyecanı başlıyor
Tarih: 06.03.2018 - 16:17
Kategori: Yaşam

Bodrum Belediyesi’nin himayesinde, 21 ülke, 90 kulüp ve yaklaşık 500 sporcunun katılım gösterdiği, 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) başlıyor.

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen BIOR’a; Türkiye  Yelken Federasyonu,  Bodrum Belediyesi,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Akustik Tourism Center ile Opti-Tur destek veriyor.

Bodrum’un İçmeler Mevkii’nde yer alan B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi’nde gerçekleşecek olan BIOR, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 17.00’da Tepecik Meydanı’ndan Kumbahçe Meydanı’na yapılacak olan kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başlayacak. Ertesi gün 8 Mart Perşembe ise İçmeler’den verilecek start ile optimistçiler, 11 Mart Pazar gününe kadar mavi sularda kıyasıya mücadele edecek.

Beş günlük BIOR süresince optimistçiler ile antrenörlerinin yanı sıra sporcuların ailelerinin de aralarında bulunduğu Türkiye ve dünya çapından 1000’den fazla sporsever Bodrum’da yarış heyecanına ortak olacak. 

BIOR'a bu yıl katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra; Slovakya, Malta, Libya, Yunanistan, İsveç, Sırbistan, Makedonya, Litvanya, Polonya, Letonya, Avusturya, Belçika, Rusya, Hollanda, Tayland, Hollanda, Azerbaycan, Bulgaristan, Ukrayna ve Slovenya yer alıyor.

Türkiye'de bugüne kadar düzenlenmiş ilk uluslararası optimist yarışması olma özelliğini taşıyan BIOR, başta İtalya ardından Hollanda olmak üzere dünyadaki en büyük 3. özel optimist regatta organizasyonu olmaya da aday gösteriliyor. Avrupa takımlarının yanı sıra Tayland gibi bir Uzak Doğu ülkelerinden takımların da yer alacağı BIOR, her sene artan katılımı ile dünyanın en önemli “Regatta”larından biri olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları