loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum'da termal turizme doğru

Bodrum'da termal turizme doğru
Tarih: 11.02.2012 - 23:06
Kategori: Seyahat

Bodrum'a bağlı Turgutreis beldesinde yaklaşık 638 metre derinlikte bulunan 37 derece sıcaklığındaki suyun, Gümüşlük beldesindeki bazı otellere verilmeye başlandığı bildirildi.

 Bodrum Jeotermal Derneği Başkanı Mehmet Varlık, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmalar kapsamında Turgutreis beldesinde, yaklaşık 638 metre derinliğinde 37 derece sıcaklıkta suya rastlandığını söyledi.

Bulunan sudan Sağlık Bakanlığı ekiplerince alınan numunelerin Çapa Tıp Fakültesinde incelendiğini ve suyun jeotermal özelliklerinin bulunduğunu kaydeden Varlık, ''Suyun egzama, sedef, akne, mide rahatsızlıkları, kansızlık, yaşlılıkta eklem romatizmaları ve trafik kazaları sonrası oluşan travma gibi rahatsızları tedavi edici unsurları olduğu, içinde kükürt, demir, krom, sülfat gibi kuvvetli materyallerin yer aldığı belirlendi'' dedi.

Varlık, bölgede ikinci kuyunun 15 gün içerisinde açılacağını ve iki kuyu arasında bağlantı yapacaklarını belirterek, bu sayede otellere su vermede sıkıntı yaşamayacaklarını bildirdi.
Termal turizmde 50 yaş üstü turistleri hedeflediklerini söyleyen Varlık, şöyle konuştu:
''Hedef kitlemiz Danimarka, Hollanda, Norveç, İsveç gibi güneşi az olan yerlerde kemik rahatsızlıkları yaşayan ve Türkiye'ye tedavi için gelecek turistleri ağırlamak. Türkiye'de termal turizmden faydalanabilecek yaklaşık 10 milyon kişi var. Bodrum'daki turizm tesislerindeki yatak sayısı ise 100 bin.''

Termal su otellere verilmeye başlandı

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise suyun analiz sonuçlarının olumlu olduğunu anlatarak, ''Gümüşlük'te kış turizminin başlayacağının müjdesini vermiştik. Termal suyu bazı apart otellerimize vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde diğer büyük otellere de vermeye başlayacağız. Otellerimize termal su bağlandıkça vatandaşlarımız kış aylarında otellerimizde kalarak bu sudan faydalanabilecekler'' diye konuştu.
Tire, Gümüşlük beldesinde yaşayan yabancılara termal suyun bulunduğu bölgede gezi düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Yabancılar destek veriyor

Yaklaşık 6 yıldır beldede yaşayan İsveçli Emma Crabbe da termal turizmin Bodrum'un kış turizmine büyük katkısı olacağını söyledi. Artık sağlıklı suların tercih edildiğini dile getiren Crabbe, ''Kışın yüzme imkanı da veriyor. Hem cilt bakımına da faydalı. Mutlaka yurt dışından da talep olur. Çünkü yurt dışındakiler nerede termal su varsa oraya gidiyorlar. Özellikle emekli olanlar bu tür yerleri tercih ediyor'' dedi.

İngiltere'nin İstanbul Konsolosluğu'ndan emekli olmasının ardından Gümüşlük'te yaşamaya başlayan Martin Abel ise emeklilerin sağlık için bu beldeye yerleştiğine işaret etti. Termal suyun özellikle yaşlılara iyi geldiğini anlatan Abel, termal tesislerin kış turizmine katkısı olacağına inandığını kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları