loading
close
SON DAKİKALAR

BOĞAZİÇİ KÜLTÜRÜ ANAOKULUNDAN AŞILANACAK!

BOĞAZİÇİ KÜLTÜRÜ ANAOKULUNDAN AŞILANACAK!
Tarih: 12.02.2012 - 19:12
Kategori: Eğitim

ODTÜ ve İTÜ’den sonra Boğaziçililer de Anaokulu ve İlköğretim okulu kuruyor.

ODTÜ ve İTÜ’den sonra Boğaziçililer de anaokulu ve ilköğretim okulu kuruyor. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği BÜMED‘in öncülüğünde başlatılan girişimde, bu öğretim yılında anaokulu, ardından da ilköğretim okulu faaliyete geçecek. Projenin ilk adımı olarak, İngilizce eğitiminin ağırlıklı olacağı "Merak Eden Çocuk Ana Okulu" adını taşıyan okul 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Arnavutköy’deki Büyük Akıntı Burnu Rum İlkokulunun restore edilerek yenilenen binasında 19 Eylül’de açılacak.
-"Merak Eden Çocuk Ana Okulu", Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Programı öğretim üyeleri gözetiminde hizmete sokulacak.

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÖZETİMİNDE
ODTÜ ve İTÜ’den sonra Boğaziçililerin de anaokulu ve ilköğretim okulu faaliyete geçiyor. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği BÜMED‘in öncülüğünde başlatılan girişim ile önce anaokulu, ardından da ilköğretim okulu eğitim dünyasına hizmet verecek. Projenin ilk adımı olan "Merak Eden Çocuk Ana Okulu", Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Programı öğretim üyeleri gözetiminde hizmete sokulacak.
İngilizce eğitiminin ağırlıklı olacağı "Merak Eden Çocuk Ana Okulu", 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Arnavutköy’deki Büyük Akıntıburnu Rum Okulu binasında 19 Eylül’de açılacak. İlköğretim yılı nedeniyle başvuru sahipleri kuraya tabi tutulmadan, öncelik sırasına göre kabul edilecek. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği BÜMED ile yabancı dil okullarında önemli bir isme sahip olan EFINST Dil Okulları’nın ortak bir projesi olarak faaliyet gösterecek Merak Eden Çocuk Ana Okulu, Boğaziçililer’in ilköğretimde kendi okullarını kurma hedefinin ilk adımı olacak. Böylece Boğaziçi Üniversitesi ve Robert Kolej’in ardından Boğaziçililer’in ilköğretimde de kendi ekollerine uygun eğitim zincirinin önemli bir halkası daha eklenmiş olacak.

-ANAOKULUNU İLKÖĞRETİM İZLEYECEK-
BÜMED’in İktisadi İşletmesi olan BURC’un Genel Müdürü Taner Çınar, eğitim dünyasına farklı bir bakış açısı getirmek üzere yola çıkan "Merak Eden Çocuk Anaokulu"nun, 148 yıllık geçmişi olan Boğaziçi Üniversitesi’nden aldığı kültürel ve bilimsel mirası ile EFINST Dil Okulları’nın bu alandaki deneyiminin birleşimi olacağını söyledi.
EFINST Dil Okulları Genel Müdürü Bora Gündüzyeliana okulunu işletmek üzere kurulan şirketin yüzde 50-50 eşit ortaklık olduğunu belirterek, "EFINST Dil Okulları olarak biz de ilköğretim okulu alanına yatırım yapmak istiyorduk. Karşımızda Boğaziçi gibi tarihi ve köklü geçmişe sahip bir kurum olunca hiç tereddütsüz bu işe girmeye karar verdik. Biz bu projelerde yatırımcı ve işletmeci kuruluş olarak görev alacağız. Eğitim programlarını ise tümüyle Boğaziçi Üniversitesi tarafı üstlenecek.EF olarak önce ana okulu ile işe başlamayı uygun gördük. Bu alanda Boğaziçilerle çok örnek bir işbirliği başlattığımızı düşünüyoruz. BÜMED ile attığımız bu ilk adımın ilköğretim alanında yeni adımların takip edeceğine inanıyoruz" dedi.

-"BU GİRİŞİMLE ARTIK TARİHİ OKUL İLELEBET OKUL OLARAK YAŞAYACAK"-
Anaokulu olarak seçilen binanın da önemine değinen Bora Gündüzyeli, "Bina gerçek anlamda harap olmak üzere idi. Sadece tek bir öğrencisi kalmıştı. Arnavutköy Rum Vakfı, bu tarihi binanın başka amaçlarla ayakta kalmasını değil okul olarak hayatını sürdürmesini ısrarlı istiyordu. Biz de okul olarak kurulan bu tarihi binayı ana okul olarak yeniden düzenleyerek burasının ilelebet okul kalmasına fırsat tanımış olduk. Bu konuda Arnavutköy Rum Vakfı’nın da büyük katkısı oldu. Onlar bu tarihi binanın okul olarak faaliyetine devam etmesinden çok memnunlar. Hatta bu okuldan mezun olan çok sayıda kişi var, onlar da okullarının yaşatılmasından dolayı sevinçlerini ifade ettiler" diye konuştu.
Okulun Arnavutköy’de, tarihi Büyük Akıntı Burnu Rum İlkokulu’nun binasının restore edilmesi suretiyle yeniden eğitim hayatına kazandırıldığını vurgulayan Gündüzyel, "Okulun en önemli özelliği giriş kapısında yer alan 1902 tarihli kuruluş yılı. Türkiye’de bu büyüklükte bir anaokulu olduğunu zannetmiyoruz. Büyük ve yüksek tavanlı sınıflarıyla anaokuluna başlayan çocuklarımız çok şanslı olacaklar. Bir dönümlük bahçesinde asırlık ağaçlar bulunan, doğal bir oyun alanı sunan Merak Eden Çocuk Anaokulu’nda eğlenerek öğrenen, yerel değerlerle iç içe büyüyen, çok kültürlülüğü saygıyla karşılayan çocuklarımızla mutlu bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

-İLKÖĞRETİMİN İLK ADIMI ANA OKUL-
BURC Genel Müdürü Taner Çınar, BÜMED’in, üyelerinin hayatlarına daha fazla değer katma genel amacı doğrultusunda eğitim alanına da uzun zamandır girme isteği içinde olduğunu belirterek, "BÜMED’in yeni yönetimi ilköğretim okulu kurma vaadiyle yönetime geldi. Şimdiye kadar birçok yönetim bu işe niyetlendi, sayısız girişim oldu, ancak değişik nedenlerle şimdiye kadar bu amaç gerçekleştirilemedi. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmek bize kısmet oldu. Bu iş sanki herkesin merakla beklediği bir gelişme idi. Bu nedenle tüm BÜMED üyeleri bu gelişmeyi heyecanla karşıladı ve herkesin uzun zamandır istediği nihayet gerçekleşti duygusu herkese egemen oldu i" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları