loading
close
SON DAKİKALAR

Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var
Tarih: 01.04.2021 - 17:49
Kategori: Gündem

Boğaziçi Üniversite öğrencilerinin, tutuklu arkadaşları için Kadıköy’de gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis müdahale etti.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nu rektör atanmasının ardından başlayan eylemler sürüyor.

Boğaziçililer, eylemlerde gözaltına alınan, tutuklanan ve ev hapsi cezası verilen arkadaşları için bugün Kadıköy İskele Meydanı'na eylem çağrısı yapmış, Kadıköy Kaymakamlığı pandemi bahanesiyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurmuştu.

Kaymakamlığın kararını tanımayan öğrenciler Rexx Sineması önünde bir araya geldi. Polis, bir araya gelen öğrencilere müdahale etti.

Çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, polisin öğrencileri yerlerde sürükleyerek ve ters kelepçe yaparak gözaltına aldığı görüldü.

Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya hesabından da gözaltılara ilişkin paylaşımlar yapıldı. En az 35 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Boğaziçi Dayanışması'nın paylaşımları şöyle:
"Rexx önünde toplanan, "Anıl ve Şilan'ı alacağız!" diyen omuzdaşlarımıza polis saldırısı gerçekleşti. Baskılar, tehditler vız gelir; tutsak, ev hapsinde, gözaltında fark etmeksizin tek bir omuzdaşımızı adaletinize bırakmayacağız!

Ters kelepçe işkencedir. Arkadaşlarımız sokaklardan işkenceyle gözaltına alınıyor. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!

En az 35 gözaltı olduğu bilgisine ulaştık. Bugüne dek yıldıramadınız, bundan sonra da yıldıramayacaksınız! Boğaziçi direnişi susturulamaz.

Direnenlerin iradesinden korkanlar, atölyelerde, fabrikalarda çalışan emekçilere pandemiyi hiçe sayanlar, virüs bahanesi ile saldırıyorlar, arkadaşlarımızı işkenceyle gözaltına alıyorlar. Hiçbirinizden korkmuyoruz, bir adım bile geri atmıyoruz!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları